Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
«Σκυτάλη» όλες οι πόλεις

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν αγωνιστικά την Κοινωνική Ασφάλιση οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τη δράση τους με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πολύμορφη παρέμβαση στους χώρους δουλιάς και τις γειτονιές, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι εργαζόμενοι, στέκονται κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που θέλουν να στείλουν τους αγώνες σε... καλοκαιρινές διακοπές και να αφήσουν την κυβέρνηση ανενόχλητη να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επίθεσή της τους επόμενους μήνες.

Ετσι, σήμερα Πέμπτη, στην Κοζάνη πραγματοποιείται συλλαλητήριο για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η σκυτάλη του αγώνα περνά στις 26 του Ιούνη στις Σέρρες, όπου το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ενώ σταθμό στην κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο, παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 28 Ιούνη η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ενόψει των κινητοποιήσεων, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των Επιτροπών Αγώνα, που έχουν συγκροτηθεί στους νομούς της περιοχής, γενικότερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και πολλά εργατικά σωματεία και φορείς έχουν ξεκινήσει μαζική εξόρμηση ενημέρωσης μέσα από περιοδείες, συσκέψεις, και περιφερειακές κινητοποιήσεις. Στόχος όλων είναι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο όχι μόνο εργαζομένων αλλά και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, για να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι κινητοποιήσεις.

Επίσης, συλλαλητήρια διαμαρτυρίας οργανώνονται και θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της περιοχής, ενώ για το πρώτο 15ήμερο του Ιούλη, έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις για το Ασφαλιστικό σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ