Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σχεδιασμένη επιχείρηση

«Ο τρόπος χειρισμού και προβολής των "μηνυμάτων", όσο και τα ίδια τα "ευρήματα" της δημοσκόπησης δείχνουν ότι υπάρχει μια σχεδιασμένη επιχείρηση, με στόχο να αποστείλουν μηνύματα κυρίως προς την πλευρά της κυβέρνησης Σημίτη. Να υποστεί, δηλαδή, μέσω των ιδιαίτερα αρνητικών αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, ένα "σοκ", ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να "συνέλθει" και να εφαρμόσει πιο γρήγορα και αποφασιστικά τις νεοφιλελεύθερες "τομές", που της υποδεικνύουν ξένα και εγχώρια κέντρα, πράγμα, που, όπως αφήνουν να εννοηθεί, θα οδηγήσει στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος και, βέβαια, θα της δώσει και πάλι το προβάδισμα στα γκάλοπ...».

Τα παραπάνω έγραφε προχτές ο «Ριζοσπάστης», σχετικά με τη δημοσκόπηση της «MRB» και ήταν ακριβώς οι εκτιμήσεις, που βρήκαν αρκετή δημοσιότητα χτες από άλλες εφημερίδες. Οχι τυχαία, βέβαια. Διαβάστε, τι έγραφε χτες στο «Βήμα», ο «επικοινωνιακός σύμβουλος» του Μαξίμου, Γ. Πρετεντέρης και θα καταλάβετε: «Καλώς ή κακώς, όμως, η πολιτική είναι μια σύγκρουση. Γι' αυτό, ο δρόμος της είναι πάντα ο ίδιος: ο δρόμος των διλημμάτων. Οπως το 1996. Κοινοβουλευτική ομάδα και Βουλή, συνέδριο και κόμμα, εκλογές και λαός. Το κάθε επόμενο στάδιο λειτουργεί διλημματικά για το προηγούμενο. "Καθαρίζεις γύρω γύρω με το μπαζούκας και μετά διαπραγματεύεσαι με ό,τι κουνιέται ακόμα", έλεγε ο Μιτεράν.

Ο Σημίτης έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αργησε στην εκκαθάριση. Οπισθοχώρησε στο Ασφαλιστικό. Και έπιασε κουβέντα με τους αντιπάλους του. Τα υπόλοιπα τα λένε οι δημοσκοπήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ