Σάββατο 9 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σειρά επαφών στην Τουρκία

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από Δευτέρα ως Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στην προσπάθεια των αστικών τάξεων των δύο χωρών να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό, ώστε να προχωρήσουν οι μπίζνες του κεφαλαίου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός στην Κωνσταντινούπολη από τον Τούρκο πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου. Την Τρίτη θα συναντηθεί στην Αγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα συζητήσουν «διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Των διμερών συναντήσεων στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγκυρα θα προηγηθεί, τη Δευτέρα, επίσκεψη του Ν. Κοτζιά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Τέλος, 13 και 14 Μάη, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια.

Στο μεταξύ, λίγες μέρες πριν τη συνάντησή του με τον Ν. Κοτζιά, ο Τούρκος ομόλογός του, Μ. Τσαβούσογλου, είπε χτες ότι η Τουρκία δε θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία δε συμμετέχει. Οι δηλώσεις του έγιναν ενώ σχολίαζε τις συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας που υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος, για τις οποίες, σύμφωνα με όσα αναμετάδοσαν κυπριακά ΜΜΕ, ανέφερε ότι «αυτό δε θα το επιτρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ