Σάββατο 9 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στηρίζει συμφωνία κι ας βλέπει νέο μνημόνιο

Την πρόβλεψή της ότι η κυβέρνηση οδεύει ολοταχώς σε μνημόνιο 3 έκανε, για άλλη μια φορά χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

Μιλώντας στη Βουλή έβαλε στον πρωθυπουργό μια σειρά ερωτήματα άμεσα συνδεόμενα με τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας για την οποία φυσικά κόπτονται και οι δύο: «Λέει ο κ. Τσίπρας, στόχος είναι μια έντιμη αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πότε; Για πόσο χρόνο; Με ποια χρηματοδότηση; Σε ποιο πλαίσιο; Με μνημόνιο 3; Με πόσο πρόσθετο δάνειο που θα δώσει ποιος και θα εγκρίνει ποιος; Και για πόσα χρόνια ακόμη παραμονή της Ελλάδος σε καθεστώς μνημονίου; Στο περιθώριο; Εκτός αγορών; Χωρίς προοπτική ανάκαμψης; Τι γίνεται με την πραγματική οικονομία; Με την ύφεση;».

Παραπέρα, προειδοποίησε ότι καθώς «τώρα ακόμη και η καλύτερη προοπτική της συμφωνίας είναι το Μνημόνιο 3» και ότι «δεν φτάνουν τα διαθέσιμα 30 δισεκατομμύρια», γι' αυτό «αρχίζει τώρα η επιχείρηση "εξοικείωσης της κοινής γνώμης με τη φοροεπιδρομή" με το σχέδιο αποδεκατισμού της μεσαίας τάξης».

Σε κάθε περίπτωση, ρίχνοντας το μπαλάκι των τέτοιων δύσκολων αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «η κοινή γνώμη πράγματι θέλει συμφωνία στην πλειοψηφία της και βεβαίως παραμονή στο ευρώ, αλλά θέλει από την κυβέρνηση που ανέδειξε, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πάρει το βάρος αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ