Σάββατο 9 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλήθος παρεμβάσεων για το ζήτημα του νερού

Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, εκτός από την πρόσφατη εκδήλωση, έχει πραγματοποιήσει πλήθος παρεμβάσεων για το ζήτημα του νερού, ενώ οι κομμουνιστές παλεύουν ώστε τα ταξικά εργατικά συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς της περιοχής να αναπτύξουν αντίστοιχη δραστηριότητα.

Παίρνοντας αφορμή από δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ για «κύκλωμα εργολάβων» που λειτουργούσαν κατά ομάδες, με στόχο να παίρνουν έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης του Δήμου Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) με υψηλό κόστος, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αφού επεσήμανε ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο το "μαγείρεμα" των αριθμών στις προσφορές που βγήκε στην επιφάνεια, είναι η ίδια η ανάθεση έργων σε εργολάβους, ότι βάζουν πόδι στο νερό τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνιζε: «Είμαστε απέναντι στη λογική της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου, μέσα σε αυτές και του νερού, και της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στα οποία συμφωνούν επί της ουσίας, αλλά διαφωνούν στον τρόπο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ απαιτεί την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό. Να μειωθούν άμεσα τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ κατά 50% και να δίνεται δωρεάν νερό στους άνεργους. Να μην κόβεται το νερό λόγω χρεών. Να αναπτυχθεί σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να αξιοποιεί με τρόπο φιλικό στο περιβάλλον τους υδάτινους πόρους της περιοχής και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών. Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμά τους στο νερό, να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων. Για να μην πούμε το νερό νεράκι».

Ανάλογη παρέμβαση έκανε τη ΤΕ Βόλου του Κόμματος και στο θέμα του νερού άρδευσης, με αφορμή τις αντιπαραθέσεις που εκδηλώνονται ανάμεσα σε εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλου για την πολιτική διαχείρισης της άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ, σημειώνοντας: «Το ζήτημα της άρδευσης, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ξεκομμένα από τη συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, καθώς αφορά τις υποδομές, τα υπόγεια και επίγεια υδάτινα αποθέματα, ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και της φύσης. (...) Διεκδικούμε τη διακύμανση της τιμής του νερού, με συνολική ρύθμιση των τιμολογίων ύδρευσης - αποχέτευσης - άρδευσης, που θα εξασφαλίζει φτηνό νερό στις λαϊκές οικογένειες, στους μικρούς και μεσαίους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους και που θα επιβαρύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις μεγάλες εκμεταλλεύσεις. Είναι ακόμη ευνόητο ότι διεκδικούμε τη γενναία χρηματοδότηση για τα έργα υποδομών άρδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ είμαστε ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, που βάζει φραγμό στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, εμποδίζοντας την ολοκλήρωση σημαντικών έργων για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στη Μαγνησία και γενικά στη Θεσσαλία».

Παρεμβάσεις έγιναν, επίσης, από τους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ στο Δήμο Βόλου για τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, για τη διακοπή της παροχής νερού σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, καθώς και σε κατοίκους της Πορταριάς και Μακρινίτσας, οι οποίοι δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης από οικονομική αδυναμία.

Διάβημα προς τη δημοτική αρχή, ζητώντας μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, χορήγηση δωρεάν νερού σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, πλήρη και ρητή απαγόρευση της διακοπής του νερού σε οικογένειες ανέργων και απλήρωτων χωρίς προϋποθέσεις, έκαναν και εργατικά σωματεία (Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Σωματείο Εργαζομένων Coca - Cola 3Ε, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων «Μαρινόπουλου» Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων Ν. Μαγνησίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ