Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
8.000 φύλλα «Ριζοσπάστη»!

Σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» μας φθάνει τα 8.000 φύλλα, μετά τη νόμιμη επανέκδοσή του στις 25 Σεπτέμβρη 1974 και αφού είχε περάσει δεκαετίες διωγμών και βαθιάς παρανομίας. Δεν μπορεί παρά να είναι μια ξεχωριστή μέρα για τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, για τη νεολαία της ΚΝΕ και δικαιούμαστε να τη χαιρόμαστε, γιατί όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια για το καλύτερο. Για να είναι και να ανταποκρίνεται ο «Ριζοσπάστης» μας στον τίτλο και όσα ορίζει στην προμετωπίδα του σαν Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Για να ανταποκρίνεται, κατά το δυνατόν, στις αυξημένες απαιτήσεις και τις ανάγκες της ενημέρωσης των αναγνωστών του, των φίλων του Κόμματος, για την πολιτική του ΚΚΕ, για τις θέσεις και τις απόψεις του.

Ο «Ριζοσπάστης» δεν είναι μια απ' όλες τις εφημερίδες. Είναι η εφημερίδα του ΚΚΕ. Είναι η εφημερίδα, που αντιμάχεται και πολεμά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και τις κυρίαρχες αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόζουν οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας. Είναι η εφημερίδα, που αγωνίζεται για τη φιλολαϊκή ανάπτυξη και την κοινωνική προκοπή του τόπου. Στηρίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της, για ελευθερίες, κοινωνικά και πολιτικά - δημοκρατικά δικαιώματα. Μ' αυτούς τους στόχους, πασχίζουμε καθημερινά, από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, μέσα από το «Ριζοσπάστη», να αποκαλύπτουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων και κομμάτων, που τις υπηρετούν σε βάρος του τόπου και του λαού. Να αποκαλύπτουμε τη βαρβαρότητα και τους κινδύνους της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης και της βάρβαρης παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου, που δολοφονούν λαούς και φέρνουν ανείπωτη φτώχεια και εξαθλίωση για εκατομμύρια εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο.

Ο «Ριζοσπάστης», στα πάνω από τα 80 χρόνια της κυκλοφορίας του, αντιμετώπισε μύριες όσες δυσκολίες, μα πάντα τα κατάφερνε να κυκλοφορεί, παρά τις απαγορεύσεις και τις διώξεις, παράνομος ή μισοπαράνομος, είτε νόμιμος. Τα κατάφερε, με όλα αυτά, γιατί ήταν και είναι «το φως που καίει», η απαντοχή και η ελπίδα του εργάτη, του αγρότη, του επαγγελματία, των προοδευτικών διανοούμενων και των καλλιτεχνών, ο υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων. Γιατί τον στήριζαν, τον ενίσχυαν όλοι αυτοί που τον διακινούσαν «χέρι - χέρι» στους εργαζόμενους και με κίνδυνο της ζωής τους, κάποτε.

Σήμερα, που η παραπληροφόρηση των Μέσων Ενημέρωσης (ιδιωτικών και κρατικών) έχει μετατραπεί σε επιστήμη - όπλο του μεγάλου κεφαλαίου και των μηχανισμών του για το συμβιβασμό και την υποταγή των εργαζομένων, ο «Ριζοσπάστης» γίνεται ακόμα περισσότερο αναγκαίος και αναντικατάστατος για την αποκάλυψη της αλήθειας, που αποκρύβουν ή διαστρεβλώνουν άλλα ΜΜΕ, αστικός Τύπος και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Οι κομμουνιστές, οι φίλοι, οι οπαδοί και οι αναγνώστες της εφημερίδας μας κατανοούν πως είναι μεγαλύτερη η ανάγκη και να τον διαβάζουν και να συμβάλουν στη βελτίωση και την ανάπτυξη της κυκλοφορίας του (με εξορμήσεις και άλλους τρόπους), ώστε να καλύπτει όλες τις πολιτικές, διαφωτιστικές, μορφωτικές, ενημερωτικές ανάγκες του εργαζόμενου λαού μας και να φθάνει παντού. Σ' αυτή τη μάχη αύξησης της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό όπλο των εργαζομένων, μπορούμε και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε. Πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά, πιο μαζικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ