Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαχητική κινητοποίηση πυροσβεστών

Ενστολοι και φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη των συναδέλφων τους που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος, οι πυροσβέστες της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χτες μαχητική κινητοποίηση στη Λάρισα, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την ικανοποίηση μιας σειράς οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Οι πυροσβέστες απαίτησαν, μεταξύ των άλλων, την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τον εκδημοκρατισμό, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση του Σώματος, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν κ.ά.

Οι πυροσβέστες στα πλαίσια της χτεσινής κινητοποίησή τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Λαού, όπου μίλησε ο Ν. Κουτσούκης, πρόεδρος της Ενωσης Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των πυροσβεστών. Επίσης, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σ. Μουτζούρης, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας και ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία Λάρισας, όπου αντιπροσωπεία της Ενωσης των πυροσβεστών επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στο νομάρχη Γ. Φλώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ