Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σήμερα επιλέγουμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Σήμερα, ανοίγουν οι κάλπες στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι φοιτητές και σπουδαστές να εκλέξουν τα νέα τους διοικητικά συμβούλια, αλλά και αντιπροσώπους για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια (που όμως δεν έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 20 χρόνια).

Τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, κατεβαίνουν στους Συλλόγους σε όλη τη χώρα, και η εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αγωνιστών υποψηφίων της ΠΚΣ στα ΔΣ θα σηματοδοτήσει ελπίδα και αισιοδοξία για καλύτερη οργάνωση των φοιτητών, για αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικήσουν τις σπουδές και τη ζωή που τους αξίζει. Και έχει σημασία η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ, καθώς έχει φανεί πια ότι και με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα προβλήματα στα ιδρύματα παραμένουν, οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών συνεχίζουν να αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα με τις σπουδές τους, ενώ και η προοπτική τους «αύριο» ως απόφοιτοι συνεχίζει να είναι αβέβαιη, παραμένει απείραχτο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που πέρασε τα τελευταία χρόνια και πλήττει βάναυσα τη νεολαία.

Να θυμίσουμε ότι στις περσινές εκλογές έγινε ένα σημαντικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την ανάδειξη της ΠΚΣ σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, που όντας η μόνη παράταξη που σημείωσε σαφή και μεγάλη άνοδο, έφτασε σε ποσοστό 18,70% στα πανεπιστήμια και 22,41% στα ΤΕΙ (στους πίνακες φαίνονται αναλυτικά τα αποτελέσματα των περσινών εκλογών και οι αυξομοιώσεις των παρατάξεων σε σχέση με το 2013).

*Δεν αναγνωρίζονται τα αποτελέσματα των Συλλόγων ΠΑΜΑΚ και Κοινωνικής Θεολογίας (Αθήνας)
*Δεν αναγνωρίζονται τα αποτελέσματα των Συλλόγων ΠΑΜΑΚ και Κοινωνικής Θεολογίας (Αθήνας)
Αυτή η ανοδική ελπιδοφόρα πορεία πρέπει να έχει συνέχεια και φέτος, καθώς ήδη έχει αποδώσει καρπούς. Φοιτητές και σπουδαστές, λοιπόν, καλούνται σήμερα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δεκάδων συλλόγων όπου η Πανσπουδαστική ΚΣ είναι πρώτη δύναμη και οργάνωσε την πάλη των φοιτητών με σημαντικά αποτελέσματα, ενώ έδωσε πνοή και ζωντάνια στα όργανα του κινήματος και λόγο στους ίδιους τους φοιτητές.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για την ψηφοφορία, δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων και ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε σύλλογο, στην οποία πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις. Στις εκλογές ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Απόψε το βράδυ, στην ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr θα αναρτώνται τα αποτελέσματα από κάθε Σύλλογο, μόλις τελειώνει η καταμέτρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα και μέσω συνδέσμου (link) από την ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr ).


*Δεν αναγνωρίζονται τα αποτελέσματα των 5 Συλλόγων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, λόγω νοθείας
*Δεν αναγνωρίζονται τα αποτελέσματα των 5 Συλλόγων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, λόγω νοθείας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ