Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινδυνεύουν με έξωση παραμονές εξετάσεων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το 5ο Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης

Την άμεση ολοκλήρωση του σχολικού κτιρίου του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου της Θεσσαλονίκης, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ.

Στην οδό Κριεζώτου 2 υπάρχει το διατηρητέο κτίριο του πρώην Παρθεναγωγείου της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής, όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν το 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο, το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το 2ο Πειραματικό Λύκειο. Τα δύο Πειραματικά Σχολεία μετακινήθηκαν το 2013 στο κέντρο της πόλης, ενώ το 5ο Γυμνάσιο είχε μετακινηθεί «προσωρινά», λόγω έλλειψης χώρου, εδώ και χρόνια σε αίθουσες Kibo, στην παραλιακή οδό Μαρία Κάλας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής.

Σήμερα οι μαθητές του 5ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης απειλούνται με έξωση ακόμη και από τα λυόμενα της οδού Μαρίας Κάλλας, στα οποία φιλοξενούνται «προσωρινά», μέχρι να καταστεί δυνατή η επιστροφή του σχολείου τους στο συγκρότημα της οδού Κριεζώτου. Και αυτό γιατί η ιδιωτική εταιρεία που νοικιάζει τα λυόμενα κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω μη καταβολής των συμφωνηθέντων μισθωμάτων. Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία πολύ κρίσιμη χρονικά περίοδο, δεδομένου ότι οι εξετάσεις - προαγωγικές και εισαγωγικές - για την Ανώτατη Εκπαίδευση πρόκειται να διεξαχθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής και Ελ. Γερασιμίδου, που υπογράφουν την Ερώτηση, παραθέτουν αναλυτικά την κατάσταση και το ιστορικό και ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να δοθεί επιτέλους οριστική και μόνιμη λύση στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου και να διασφαλιστεί η ηρεμία των μαθητών μπροστά στις εξετάσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ