Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Κυριακή (24/6)
  • Συναυλία - αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο, την Τρίτη, στο Λυκαβηττό
    Συναυλία - αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο, την Τρίτη, στο Λυκαβηττό
    Κλείνει η αυλαία του τριήμερου Φεστιβάλ «Womad» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, στο Γουδί (κοντά στη συμβολή Μεσογείων και Κατεχάκη). Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες των: Talvin Singh (Ινδία - Βρετανία), Σαβίνας Γιαννάτου, «Drummers of Burundi» (Μπουρούντι), Πετρολούκα Χαλκιά με Ινδούς μουσικούς, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Hevia (Ισπανία), Geoffrey Oryema (Ουγκάντα), Pato Banton (Τζαμάικα/Βρετανία).
  • Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης θα παρουσιάσει μια ακόμη εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Μια πολύχρωμη χορευτική πανδαισία από τα παιδικά και ελληνικά τμήματα του χορευτικού, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα δώσει συναυλία σήμερα στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αλίμου.
Δευτέρα (25/6)
  • Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει συναυλία στο «Κατράκειο» της Νίκαιας, με τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλιά και παλιότερα, αγαπημένα κομμάτια. Μαζί του ο Χρήστος Θηβαίος.
  • Με την έκθεση έργων του Αθανασίου Μπερούτσου, που εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ, κλείνει για το καλοκαίρι την εκθεσιακή του δραστηριότητα, ο χώρος τέχνης «ΗΩΣ» (Χέυδεν 38Α, πλατεία Βικτωρίας).
  • «Εικαστικό Πανόραμα» ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Λ. Ανέστη, Αν. Βλαστάρης, Λ. Καζιάνη, Γ. Κόρδης, Γ. Μαργαρίτης, Β. Μιχαηλίδης, Στ. Παναγιώτου, Ν. Σφήκας κ.ά.
Τρίτη (26/6)
  • Στο Θέατρο Λυκαβηττού, στις 9.30 μ.μ., ο Σύλλογος Οικογένειας της κοινότητας «Παρέμβαση» διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Θα παρουσιαστούν έργα του μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη («Επιτάφιος», «Λιανοτράγουδα», «Ρωμιοσύνη»), Θάνο Μικρούτσικο («Σονάτα του Σεληνόφωτος», «Καντάτα για τη Μακρόνησο») και Χρήστο Λεοντή («Καπνισμένο Τσουκάλι»). Ερμηνεύουν οι: Νένα Βενετσάνου, Κώστας Θωμαΐδης, Δημήτρης Μπάσης, Καλλιόπη Βέττα, Δώρος Δημοσθένους. Συμμετέχουν: Σαράντης Κασσάρας και Γιάννης Φιλιππουπολίτης (πιάνο), Εύα Κοταμανίδου (απαγγελία), η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η ορχήστρα Χρ. Λεοντή.
  • Βραδιές φλαμένκο στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Βραδιές φλαμένκο στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Το ρωσικό Θέατρο «Μάλι» θα δώσει στο Ηρώδειο, σήμερα και αύριο, την παράσταση «Γκαουντεάμους», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σεργκέι Καλέντιν «Τάγμα Κατασκευών», σε σκηνοθεσία Λεβ Ντόντιν.
  • Με ομαδική έκθεση γλυπτικής - ζωγραφικής συνεργατών της, τελειώνει την εικαστική περίοδο η αίθουσα τέχνης «έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Ιούλη.
Τετάρτη (27/6)
  • Στο Θέατρο Πέτρας τραγουδά σήμερα (9μ.μ.) η Χάρις Αλεξίου. Στην πρώτη της μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, η καταξιωμένη τραγουδίστρια προσκαλεί σε ένα μελωδικό «ταξίδι» με «καράβι» την αξεπέραστη εκφραστική ερμηνεία της.
  • Η Μαρία Παχές παρουσιάζει στο Λυκαβηττό, το νέο έργο της με τίτλο «Flamenco Republic». Μαζί της, ο Μανουέλ Σολέρ, ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς περκασιονίστες. Θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία του φλαμένκο και στις εκρηκτικές αντιφάσεις του.
  • Η Δήμητρα Γαλάνη και η Τάνια Τσανακλίδου τραγουδούν στις 9μ.μ., στο Θέατρο Αναβρύτων (Κηφισίας 182, κτήμα Συγγρού), στο Μαρούσι.
Πέμπτη (28/6)
  • Φλαμένκο μιούζικαλ με τον Αντόνιο Κανάλες και το εικοσαμελές συγκρότημά του, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Λυκαβηττό. Το «Τορέρο» είναι ένα δραματικό μιούζικαλ, που με τη γλώσσα του χορού περιγράφει την τέχνη, το φόβο, το πάθος και την αφοσίωση του ταυρομάχου στην τέχνη του. Συγχρόνως αναδεικνύει τα κοινά χαρακτηριστικά του φλαμένκο και της ταυρομαχίας.
  • Στο ναό Ολυμπίου Διός, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου θα παρουσιάσει το έργο του «Μυθωδία», με τη συμφωνική ορχήστρα «Μετροπόλιταν» του Λονδίνου και σολίστ τις σοπράνο Τζέσι Νόρμαν και Κάθλιν Μπατλ.
Παρασκευή (29/6)
  • Στο Θέατρο Πέτρας τραγουδά η Χάρις Αλεξίου
    Στο Θέατρο Πέτρας τραγουδά η Χάρις Αλεξίου
    Από σήμερα μέχρι τις 5 Ιούλη στην «Αίγλη» θα βρίσκεται η Μεξικάνα τραγουδίστρια Μάρθα Μορελεόν, προσφέροντας λατινοαμερικάνικα «ταξίδια», αλλά και ερμηνείες τραγουδιών του Μ. Χατζιδάκι.
  • Παρατείνεται έως τις 9 Ιούλη η έκθεση - αφιέρωμα της Εθνικής Πινακοθήκης στο γνωστό Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα. «Καλατράβα: αρχιτέκτων, γλύπτης, μηχανικός» είναι ο τίτλος της και έχετε λίγες μέρες ακόμα στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε από κοντά τις κατασκευές και τα οράματα του οικουμενικού καλλιτέχνη.
Σάββατο (30/6)
  • Από το Θέατρο Πέτρας ξεκινά σήμερα (9μ.μ.) η καλοκαιρινή συναυλιακή διαδρομή του Σωκράτη Μάλαμα. Τον αξιόλογο τραγουδοποιό θα συνοδεύσουν ο ταλαντούχος δημιουργός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μελίνα Κανά και η Μαρία Παπανικολάου.

«Η κουζίνα του εργαστηρίου του ζωγράφου», έργο του Αντ. Στάβερη από την έκθεση στην αίθουσα «έκφραση»
«Η κουζίνα του εργαστηρίου του ζωγράφου», έργο του Αντ. Στάβερη από την έκθεση στην αίθουσα «έκφραση»
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-07-20 00:00:00.0)
Μουσικές συναντήσεις (2008-06-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-09-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-09-17 00:00:00.0)
Μουσικοχορευτικές προσκλήσεις (2004-07-02 00:00:00.0)
Φθινοπωρινά ηχοχρώματα (1997-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ