Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ω, της... «μακιαβελίτιδας»!

Ιδού, λοιπόν, το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας! Ιδού ποιο είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας: Θα είναι ο κ. Μωραΐτης και η κ. Αντωνίου στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ή δε θα είναι; Θα έχει τόσους «σημιτικούς» η επόμενη ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στη σύνθεσή της ή θα έχει τόσους; Και εν πάση περιπτώσει: Ποιος κάνει κουμάντο στους εσωκομματικούς συσχετισμούς του ΠΑΣΟΚ; Ο κ. Κοτσακάς ή ο κ. Νεονάκης; Νάτο το πρόβλημα!

Ο κ. Σημίτης το βρήκε. Η ελληνική κοινωνία φλεγόταν από αγωνία να δοθεί απάντηση στα παραπάνω «ζωτικής» για το Εθνος σημασίας ερωτήματα. Ο κ. Σημίτης το έπιασε το μήνυμα και το αποφάσισε: Θα κάνει συνέδριο! Και μάλιστα έξι... ολόκληρους μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο! Ναι! Κίνηση «ματ» ο άνθρωπος! Και ομόφωνη η απόφαση, έτσι; Οχι, παίζουμε τώρα. Συνεδρίασαν και εντόπισαν (όλοι μαζί οι «εκτελεστικάριοι») ότι το ζητούμενο είναι οι καρέκλες τους και τα κομματικά τους οφίτσια! Και θα κάνουν συνέδριο...

***

Η κοινωνία μπορεί να υποκλιθεί στη μεγαλοσύνη της πολιτικής τους αυθεντίας. Η κοινωνία έλαβε την απάντηση για το πώς την αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες που απαρτίζουν το ΠΑΣΟΚικό κατεστημένο:

Η κοινωνία δεν είναι - στο μυαλό τους και στην πολιτική τους συμπεριφορά - παρά ένα εσωκομματικό τους παραμάγαζο! Η κοινωνία δεν είναι παρά ένα φέουδο εσωκομματικών τιμαρίων! Η κοινωνία δεν είναι παρά ένα πεδίο επί του οποίου διεξάγονται οι ενδοκομματικές τους ίντριγκες, οι προσυνεδριακές, οι συνεδριακές και οι μετασυνεδριακές! Η κοινωνία και η πολιτική σε αυτή τη χώρα δεν έχει παρά να υποταχτεί στα εσώψυχα του ΠΑΣΟΚ! Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, δεν είναι παρά μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τους «βασικούς» και τους «αναπληρωματικούς» παίκτες της κυβέρνησης των «ναπολεοντίσκων»!

Ναι! Η κοινωνία είναι το λάφυρο επί του οποίου ο κ.Σημίτης θα διεκδικήσει την επαναβεβαίωση της προεδρίας του και οι αντίπαλοί του θα εκτιμήσουν αν ήρθε η ώρα να τον αντικαταστήσουν...

Οποία αλαζονεία! Ω, της αυθάδειας!

***

Θα κάνουν συνέδριο, λοιπόν... Γιατί; Μα για να αποφασίσουν αν η ήδη ακολουθούμενη πολιτική θα συνεχίσει να ακολουθείται με περισσότερους «σημιτικούς» ή με περισσότερους «τσοχατζοπουλικούς» στα κομματικά βιλαέτια!

Πράγματι. Εχει πολύ μεγάλη σημασία αν ο Ακης θα έχει μεγαλύτερη εσωκομματική δύναμη, όταν θα στέλνει Ελληνες φαντάρους στα Βαλκάνια υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ... `Η το αντίστοιχο όταν ο Σημίτης θα λέει ότι «δεν αλλάζουμε πολιτική»... `Η όταν ο Γ. Παπανδρέου θα συνηγορεί υπέρ των «λευκών κελιών» της Τουρκίας, γιατί να μην ξέρουμε αν βρίσκεται κοντύτερα ή μακρύτερα από την πρωθυπουργία... Απορούμε πώς δεν τα αντιλαμβάνεστε όλα αυτά τα έξοχης σπουδαιότητας «διακυβεύματα»...

***

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν συνέδριο διότι, λέει, η χώρα βρίσκεται σε αβεβαιότητα και γιατί το κόμμα δε στηρίζει την κυβέρνηση! Μα, αν κάποιος δε στηρίζει την κυβέρνηση - όπως έδειξε το Ασφαλιστικό - δεν είναι το κόμμα, η κοινωνία είναι. Με την κοινωνία έχει πρόβλημα ο κ.Σημίτης και πάει να το λύσει στο κόμμα του. Η δική τους αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της «κουτάλας» και της εσωκομματικής εξουσίας, βαφτίζεται «αβεβαιότητα της χώρας»! Η αβεβαιότητα του κ. Σημίτη, αν θα συνεχίζει να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται σαν «αβεβαιότητα της χώρας»!

Ω, της βεβαίας «μακιαβελίτιδας»!

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν συνέδριο για να «ανατάξουν», λέει, το κλίμα... Δηλαδή; Πώς θα το «ανατάξουν»; Θα δώσουν πίσω τα κλεμμένα του Χρηματιστηρίου; Θα πάρουν πίσω την υπογραφή τους υπέρ των βομβαρδισμών; Θα φέρουν μήπως πίσω τον Οτσαλάν, θα επιστρέψουν καινούρια τα ζαντολάστιχα των τρακτέρ που κατέστρεψαν, θα φέρουν πίσω τα παιδιά που έδιωξε η «μεταρρύθμισή» τους από τα σχολεία, θα πάρουν πίσω τον «τρομονόμο» ή μήπως θα αυξήσουν τα μεροκάματα και θα αυξήσουν τις συντάξεις;

Μα τι είναι αυτά τα ανήκουστα. Ποιος νοσηρός νους φαντάζεται τέτοια πράγματα; Αλλιώς θα γίνει η «ανάταξη» παιδιά. Διά της μεθόδου... Μπιρσίμ. Ο κ.Σημίτης και οι διάδοχοί του θα εγκατασταθούν επί μήνες στα ΜΜΕ και οι εσωκομματικές τους σταυροφορίες, από συνέδρια μέχρι ανασχηματισμοί, θα πουλιούνται σαν «κάθοδος στο λαό»!

Ω, της ΠΑΣΟΚικής λοβοτομήσεως!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ