Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυνηγούν τους ΝΑΤΟικούς σε κάθε βήμα

Την αντίσταση του λαού και της νεολαίας συναντούν σε κάθε τους βήμα οι «Ράμπο» του ΝΑΤΟ που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη ως επικυρίαρχοι και πολλές φορές επιτίθενται, αποκαλύπτοντας τη δολοφονική τους «εκπαίδευση».

Χτες βράδυ δεκάδες μέλη της ΚΝΕ έστησαν μπλόκο σε τζιπ της KFOR που κινούνταν στην κεντρική αρτηρία της πόλης, την οδό Εγνατία. Φωνάζοντας συνθήματα κατήγγειλαν το ρόλο τους και απαίτησαν να ξεκουμπιστούν από την πόλη, τη χώρα και την περιοχή της Βαλκανικής. Θρασύτατος ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να προχωρήσει, αδιαφορώντας αν στο πέρασμά του θα χτυπούσε τους νεολαίους. Στη στιγμή όμως το ακινητοποίησαν. Πάνω του άφησαν το στίγμα των διαθέσεων του λαού με κόκκινη μπογιά. «Killers go home» και την ίδια στιγμή βροντοφώναζαν το ίδιο σύνθημα. Τη συμπαράστασή τους στην επιχείρηση των νεολαίων της ΚΝΕ, έδειξαν οι περαστικοί, είτε με τα χαμόγελα που έδειχναν ικανοποίηση, είτε παροτρύνοντάς τους. Και την ίδια στιγμή δήλωναν οργισμένοι με τη συμπεριφορά των «Ράμπο» της KFOR, που κυκλοφορούν στην πόλη σαν να βρίσκονται σε κατεχόμενο έδαφος.

Πάντως η χτεσινή αντίδραση των στρατιωτών της KFOR αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο του ρόλου και της εκπαίδευσής τους, της αντίληψης που έχουν για τη χώρα μας και τις οδηγίες κάτω από τις οποίες κινούνται. Αποκαλύπτει ποιους εξυπηρετούν οι διάφορες συμφωνίες που υπογράφει η κυβέρνηση, νομιμοποιώντας την ανεξέλεγκτη δράση των Αμερικανών στρατιωτών και λοιπών «συμμάχων» στη χώρα μας.

Συνάμα όμως, η χτεσινή αντίδραση των νεολαίων, έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα πως όσο οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες θα βρίσκονται στην περιοχή, η αντίσταση του λαού θα συνεχίζεται πολύμορφα και ολοένα πιο μαζικά. Πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην καταστεί η πόλη τους και το λιμάνι μόνιμο ορμητήριο θανάτου για τους λαούς της Βαλκανικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ