Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Οι λαοί να χαράξουν τη δική τους πορεία στην περιοχή των Βαλκανίων

Οσο το ΝΑΤΟ θα παραμένει στα Βαλκάνια, η ειρήνη στην περιοχή θα βρίσκεται σε κίνδυνο, τα σχέδια αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων, ο πόλεμος, θα συνεχίζονται. Γι' αυτό οι λαοί θα πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους και να παρέμβουν στις εξελίξεις, να χαράξουν τη δική τους πορεία, να χτίσουν το παρόν και το μέλλον όπως το οραματίζονται. Με αυτή την προτροπή, απευθύνθηκε στο λαό της Καβάλας, στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, σε όσους για πρώτη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και πήγαν να ακούσουν τις θέσεις του, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ, στη διάρκεια της χτεσινοβραδινής ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης του Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, προειδοποίησε πως «όσο η χώρα συμμορφώνεται και ενεργοποιείται με βάση την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τότε θα γίνεται θύτης για άλλους λαούς και θύμα η ίδια και ο λαός μας μέσα στο σύστημα των σημερινών διεθνών σχέσεων που βασίζεται στο δικαίωμα της επέμβασης, της αλλαγής συνόρων». Κάλεσε το λαό να κατανοήσει πως η απόφαση του ΝΑΤΟ να επέμβει στην ΠΓΔΜ θα οξύνει περισσότερο την κατάσταση και πως η απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει με δική της στρατιωτική δύναμη έχει σχέση μόνο με την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, σε αντίθεση με τα όσα η ίδια υποκριτικά προβάλλει. Και εκείνη τη στιγμή, οι νεολαίοι που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης, κρατώντας ψηλά τα κόκκινα λάβαρα, βροντοφώναξαν το κάλεσμα αντίστασης και αγώνα: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη» και κατήγγειλαν πως «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στα όσα πρόσφατα αποφασίστηκαν στο Γκέτεμποργκ, στην επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού που θα εκδηλωθεί με την εφαρμογή του τρομονόμου, στην πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, στα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια, στην αντιλαϊκή επίθεση που εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα. Και κατέληξε: «Τα αντιλαϊκά μέτρα σε συνταξιοδοτικό, ασφάλιση, υγεία, πρόνοια, εργασιακές σχέσεις, πολιτική λιτότητας, περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων, η αντίσταση στον πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΑμερικανοΝΑΤΟικά μακελέματα, είναι μπροστά μας. Ωριμάζουν από το φθινόπωρο μεγάλοι ταξικοί αγώνες. Στο προσκλητήριο αυτό ας μη λείψει κανείς. Θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε νοικοκύρηδες στον τόπο μας, εξουσιαστές της ζωής μας, ρεαλιστικά αισιόδοξοι για το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας, ολάκερου του λαού μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίκαιρα διδάγματα στη Διεθνή Διάσκεψη και τις εκδηλώσεις στο Βελιγράδι (2024-03-27 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2018-03-20 00:00:00.0)
Συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών (2018-01-30 00:00:00.0)
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία (2008-02-22 00:00:00.0)
Τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων έχουν ταξικό χαραχτήρα (2005-11-29 00:00:00.0)
Ενωτικά ψηφοδέλτια κόντρα στη συμμόρφωση στη νέα τάξη (2000-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ