Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Πορεία κατά των ναρκωτικών

Θα ξεκινήσει απ' τα Προπύλαια την Τρίτη, 26 Ιούνη 2001, και ώρα 6:30 μμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, την Τρίτη 26 Ιούνη 2001, στις 6:30 το απόγευμα, στα Προπύλαια, προκειμένου «να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και καταγγελίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του.

«Η κυβερνητική πολιτική, αντί να θεσμοθετεί μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη, τη θεραπεία των εξαρτημένων και την κοινωνική τους επανένταξη, επεκτείνει τα προγράμματα διαχείρισης και συντήρηση της εξάρτησης και υποθάλπει τέτοια φαινόμενα σήψης», υπογραμμίζει το ΕΣΥΝ και αναφέρει ότι όλα αυτά «σε μια χρονική περίοδο, όπου η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση συρρικνώνονται και ιδιωτικοποιούνται, τα ατομικά και τα δημοκρατικά δικαιώματά μας σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας ακρωτηριάζονται και τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στα αυτιά μας».

Στις 26.6.2001 θα γίνουν και οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Αγώνα δρόμου (Λαϊκό Δρόμο) διοργανώνει η ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «αυτή η πόλη ανήκει σε όλους μας». Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, η ΙΘΑΚΗ, την αφιερώνει, στην αντίθεση με τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού που όπως σημειώνει, «στις μέρες μας πληθαίνουν. Κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις ενάντια στην εγκατάσταση λειτουργιών του Θεραπευτικού Προγράμματος στα Λαδάδικα».

Ο Λαϊκός Δρόμος θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας και μέσω της διαδρομής Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Διαγώνιος, Λεωφόρος Νίκης, θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο. Θα συμμετέχουν τα μέλη, οι οικογένειες, το προσωπικό και οι φίλοι της ΙΘΑΚΗΣ, αλλά και επιφανείς αθλητές της Θεσσαλονίκης.

  • Εφηβοι, γονείς και μέλη της «Στροφής» και της «Πλεύσης» θα περπατήσουν σε ομάδες στους δρόμους της Αθήνας, μεταφέροντας το μήνυμά τους. Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 4.30 το μεσημέρι ταυτόχρονα από Ομόνοια, πλατεία Κάνιγγος, πλατεία Εξαρχείων και Κοτζιά. Οι ομάδες θα καταλήξουν στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα διεξαχθούν μια σειρά αθλητικές δραστηριότητες, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία από τα «Ημισκούμπρια» και τα μουσικά σχήματα «Στροφής» και «Πλεύσης».
  • Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Λυκαβηττό με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικογένειας της Θεραπευτικής Κοινότητας «Παρέμβαση», η οποία θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ. Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι αφιερωμένο στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων και περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα από σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης των Δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου «Σταθμός», διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, στις 8.30 το βράδυ.
Εκδηλώσεις την Κυριακή

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση θα πραγματοποιήσει η Θεραπευτική Ομάδα της Μονάδας του 18 ΑΝΩ, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου Τραπέζης Ελλάδας (Σίνα 16).

Τα θέματα της συζήτησης είναι: Ποιος ο ρόλος της πρόληψης; Τι σημαίνει θεραπεία απεξάρτησης; Πού και με ποιους όρους πρέπει να γίνεται; Μπορεί να είναι αποτελεσματική; Είναι δυνατή η ισότιμη κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων; Είναι λύση η ελεύθερη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών; Ποιος ο ρόλος και οι ευθύνες του κράτους και του κοινωνικού συνόλου; Υπάρχουν «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά;

  • Στην Πάτρα, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 11:30 το πρωί, στη Δυτική Προβλήτα του Ρίου. Τα μέλη της θεραπευτικής Κοινότητας «Γέφυρα» του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα, θα καλύψουν, κολυμπώντας για τρίτη συνεχή χρονιά τη θαλάσσια απόσταση μεταξύ Αντιρρίου και Ρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ