Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικός «πυρετός»

Με περιοδείες σε χώρους δουλιάς και άλλες δραστηριότητες, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Ημερίσιος Κήρυκας

Εργοστάσιο Κλωστοϋφαντουργίας «ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ». Πέμπτη πρωί. Λίγα λεπτά πριν τις 10. Σε λίγη ώρα ξεκινά το διάλειμμα των εργαζομένων. Οι αργαλειοί δουλεύουν στο «φουλ». Η παραγωγική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εργάτριες είναι στο «πόδι». Δίνουν τη «μάχη» της επιβίωσης. Ανάμεσα στα καρούλια και στις μηχανές, που ο θόρυβός τους σου «τρυπάει» τ' αυτιά, και η σκόνη, που εισπνέεις, σου κόβει την ανάσα. Το κουδούνι χτυπά. Το διάλειμμα ξεκινά. Στο εργοστάσιο καταφθάνουν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος Λάρισας για να τους ενημερώσουν για το συλλαλητήριο υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και για να τους απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Είναι η Ευτυχία Λουτριώτη, πρόεδρος του Συνδικάτου και ο Β. Μπιμπίλης, γραμματέας.

Οι εργάτριες, παρά την κούρασή τους, δείχνουν ενδιαφέρον ν' ακούσουν από τους συνδικαλιστές για το θέμα που τις αφορά άμεσα και τις «καίει».

Απευθυνόμενη στις εργαζόμενες, η Ευτυχία Λουτριώτη τονίζει, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να μας πιάσουν στον ύπνο: «Εμείς το ρόλο μας θα τον παίξουμε στο δρόμο του αγώνα και όχι στα τραπέζια του "κοινωνικού διαλόγου" της απάτης, όπως θέλει η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πάνω απ' όλα ότι εμείς είμαστε η δύναμη. Κι εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και να νικήσουμε. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Το διάλειμμα τελειώνει. Οι εργάτριες, στο κάλεσμα των συνδικαλιστών να δώσουν το «παρών» τους στο συλλαλητήριο, δηλώνουν ότι θ' ανταποκριθούν.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας των συνδικαλιστών είναι το Εργοστάσιο Ιματισμού «GROYP FASHION». Ωρα διαλείμματος κι εκεί. Οι εργάτριες αφήνουν τις μηχανές και την πρέσα και υποδέχονται με θέρμη τους συνδικαλιστές. Δηλώνουν ικανοποιημένοι, που τους επισκέπτονται για να τους ενημερώσουν. Δείχνουν ακόμα πιο ικανοποιημένοι για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του συνδικάτου και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Και ακούν την πρόεδρο του Συνδικάτου να λέει: «Να είστε όλοι στο συλλαλητήριο. Η παρουσία σας επιβάλλεται. Και αυτός ο αγώνας αφορά όχι εμάς μόνο, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών».

Οι εργάτριες σιγοψιθυρίζουν: «Μόνο ο αγώνας μας μένει και πρέπει να συνεχιστεί». Και δίνουν αγωνιστικό «ραντεβού» για την Τετάρτη 27 Ιούνη στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο.

Εντείνονται οι προετοιμασίες...

Οι προετοιμασίες κορυφώνονται, με στόχο την επιτυχία των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλία. Στη Λάρισα, η Επιτροπή Φορέων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνει συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη, που θα είναι η οριστική απόσυρση των μέτρων.

Στο Βόλο, την Πέμπτη 28 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στα Τρίκαλα, την Τρίτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ανάλογες αποφάσεις θα ληφθούν και στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ