Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Κάλεσμα αντίστασης στη «νέα τάξη πραγμάτων»

Από τη χτεσινή σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, που έγινε έπειτα από πρόσκληση της ΠΕΔΥΕ
Από τη χτεσινή σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, που έγινε έπειτα από πρόσκληση της ΠΕΔΥΕ
Κάλεσμα συστράτευσης στον αγώνα ενάντια στη «νέα τάξη πραγμάτων» και στα εγκληματικά της σχέδια σε βάρος των λαών των Βαλκανίων, απηύθυναν χτες προς τους εργαζόμενους της χώρας οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στην Κάνιγγος, έπειτα από πρόσκληση της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας όσο το δυνατόν πιο μαζικής κινητοποίησης την ερχόμενη βδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη) στο κέντρο της Αθήνας και μια σειρά ακόμη αντιπολεμικές εκδηλώσεις, με πολιτικό πλαίσιο: Οχι στη «νέα τάξη πραγμάτων» και τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, καμιά συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο νέο έγκλημα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην περιοχή, να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από τη Σερβία - Βοσνία.

Οπως υπογράμμιζε και η κεντρική εισήγηση της σύσκεψης, «οι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν μία ακόμη επέμβαση στα Βαλκάνια, αλλά πολλοί φοβούνται ότι δεν είναι ο τελευταίος σταθμός των ιμπεριαλιστών. Σήμερα είναι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που φτάνει στα σύνορά μας. Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί στις επικίνδυνες εξελίξεις, με μεσάζοντα τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, που οδηγούν στη διχοτόμηση της ΠΓΔΜ. Δυστυχώς, ο Ελληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο του Γκέτεμποργκ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για να προσφέρει δυνάμεις στην αποστολή».

Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΕΔΥΕ έχει ως στόχο το συντονισμό της δράσης των μαζικών λαϊκών φορέων για την οργάνωση της αντίδρασης του λαού της Αθήνας ενάντια στις δολοφονικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών της «νέας τάξης πραγμάτων» στα Βαλκάνια.

Στη χτεσινή σύσκεψη εκτός από την πραγματοποίηση μιας κεντρικής κινητοποίησης, αποφασίστηκε να υποβληθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στη Βουλή ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση, να οργανωθούν συσκέψεις, πικετοφορίες και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ