Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξώδικα αντί για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας

Με εξώδικα απάντησε η εργοδοσία της επιχείρησης «e-Value», θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, στην εκλογή Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας (ΕΥΑ) από τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της στον Αγιο Στέφανο Αττικής. Αποδέκτες είναι και οι δέκα υποψήφιοι στις εκλογές για την Επιτροπή, που έγιναν στις 29 Απρίλη. Η εργοδοσία ισχυρίζεται πως η εκλογή της Επιτροπής έγινε παράτυπα και ζητά την ακύρωσή της.

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που επικαλείται, είναι ότι «δεν είναι εργαζόμενοι της εταιρείας μας, αλλά εργαζόμενοι τρίτων συνεργαζόμενων εταιρειών», όπως αναφέρεται στο εξώδικο. Δεν είναι, δηλαδή, εργαζόμενοι της «e-Value», αλλά «ενοικιαζόμενοι», λες και οι εργαζόμενοι αυτοί δεν εκτίθενται στους ίδιους επαγγελματικούς κινδύνους, δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες ανάγκες.

Οι «ενοικιαζόμενοι» αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κτίριο. Η εργοδοσία σκόπιμα αξιοποιεί τέτοια «ποικιλία» εργασιακών σχέσεων, για να διαμορφώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους μισθούς και τα ωράρια όπως συμφέρει την κερδοφορία της.

«Δε θέλουμε να παίζουμε άλλο με την υγεία μας και την ασφάλειά μας. Η Επιτροπή είναι εδώ και δε θα κάνουμε βήμα πίσω», ήταν η απάντηση στην προκλητική κίνηση της εταιρείας, από την ίδια την Επιτροπή, η οποία προσθέτει: «Είμαστε εργαζόμενοι στον Ομιλο ΟΤΕ, δουλεύουμε για τον Ομιλο ΟΤΕ, φέρνουμε κέρδη με τη δουλειά μας, με τον κόπο μας, με τις γνώσεις μας και τις δυνάμεις μας. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεκάδες προβλήματα που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλα τόσα που αφορούν την υγεία μας».

Για τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο κτίριο, υπενθυμίζουμε τις καταγγελίες που έχουν γίνει από το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και τη Σωματειακή του Επιτροπή: Εργαζόμενοι που λιποθυμούν και παθαίνουν κρίσεις πανικού από την πίεση και την εντατικοποίηση, κτίριο που πλημμυρίζει όταν βρέχει και τους εκθέτει σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, αποπνικτική ατμόσφαιρα στα τηλεφωνικά κέντρα και εργαζόμενοι «στοιβαγμένοι» ο ένας πάνω στον άλλο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ