Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ξεκίνησαν με Νεοελληνική Γλώσσα

Phasma

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν χτες οι πανελλαδικές εξετάσεις. Στους υποψηφίους όλων των κατευθύνσεων δόθηκε διασκευή του κειμένου «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» του καθηγητή Β. Λαμπρινουδάκη, από το συλλογικό τόμο «Διάζωμα» - Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από αυτό.

Κλήθηκαν, επίσης, να αναπτύξουν σε 500 - 600 λέξεις το εξής θέμα: «Σε ομιλία που θα εκφωνήσετε σε ημερίδα του Δήμου σας με θέμα "Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς", να εκθέσετε τις απόψεις σας (500 - 600 λέξεις) σχετικά με: α) τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και β) τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά».

Σε σχόλιό της, σχετικά με τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων επισημαίνει πως η επιλογή του κειμένου «είναι επιτυχής, καθώς ανταποκρίνεται στις γνώσεις των μαθητών και επίκαιρη, λόγω του σημερινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» και ότι «γενικά, οι ασκήσεις ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των υποψηφίων».

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') συνεχίζονται αύριο Τετάρτη με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία. Σήμερα Τρίτη, ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ομάδα Α') με Νεοελληνική Γλώσσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ