Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί

ΣΑΝΑΑ.--

Οι ιμπεριαλιστικές αραβικές στρατιωτικές δυνάμεις με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία ξανάρχισαν, χτες τα ξημερώματα, τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη, καθώς κατέστη ανέφικτη η παράταση της πενθήμερης εκεχειρίας που είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη σε ηγετικά στελέχη των σιτιικών πολιτοφυλακών των Χούτι υποστηρίζοντας ότι επανέλαβαν τις επιθέσεις τους σε σαουδαραβικό φυλάκιο συνοριακών φρουρών στη μεθόριο Σ. Αραβίας - Υεμένης.

Το ίδιο 24ωρο, ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλος του Ιρανού ύπατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Μεγάλου Αγιατολάχ, Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να ξεκινήσει την Κυριακή τριήμερες «ειρηνευτικές» συνομιλίες για την Υεμένη, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να παίζουν το ρόλο «ειρηνοποιού» οι δυνάμεις επέμβασης. Ο Βελαγιατί τόνισε ότι ειρηνευτικές συνομιλίες για το μέλλον της Υεμένης μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνον από «διεθνή οργανισμό» και «στο έδαφος ουδέτερης χώρας».

Στον απόηχο των εξελίξεων στην Υεμένη, οι «Κυριακάτικοι Τάιμς» του Λονδίνου αποκάλυψαν πως η Σαουδική Αραβία είναι αποφασισμένη να αγοράσει πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν στο πλαίσιο αντιμετώπισης του Ιράν, σε περίπτωση που το τελευταίο αποκτήσει κάποτε πυρηνικά όπλα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ