Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ-ΤΕΛΙΚΟΣ
Τροπαιούχος η Ρεάλ ... υπερήφανος ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Με τίτλο του δεύτερου στην Ευρώπη επιστρέφει ο Ολυμπιακός απ' την Μαδρίτη και την συμμετοχή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, που έγινε στην ισπανική πρωτεύουσα. Εκεί όπου η οικοδέσποινα της τελικής φάσης Ρεάλ έβαλε τέλος στη λειψυδρία 20 χρόνων (απ' το 1995) κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή σε τελικό των Μαδριλένων καθε άλλο παρά ...φαρμακερή αποδείχτηκε, καθως αυτή τη φορά επικράτησαν του Ολυμπιακού με 78-59. Ετσι πήραν και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους απ' τους «ερυθρόλευκους» στον προ διετίας τελικό του Λονδίνου, ενώ αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος τους από καταβολής Ευρωλίγκας και ο 9ος συνολικά (ως Κυπέλλου Πρωταθλητριών).

Πάντως αξιέπαινη θεωρείται και η πορεία του Ολυμπιακού, που αν και αουτσάιντερ και έχοντας αρκετά προβλήματα καθ' όλη τη χρονιά (αλλαγή προπονητή, αρκετοί τραυματισμοί) κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό αφήνοντας εκτός δύο εκ των φαβορί, την Μπαρτσελόνα (προημιτελικά) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ημιτελικό).

  • Την τρίτη θέση πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που στον μικρό τελικό επικράτησε της Φενέρ με 86-80.
Επαθε, έμαθε... το πήρε

Στο τελικό η Ρεάλ, αγωνιζόμενη σπίτι της, έδειξε ότι δεν ήταν διατεθειμένη να ξαναζήσει το ...πάθημα του Λονδίνου, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έδειξε κουρασμένος πνευματικά απ' την υπερπροσπάθεια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Και οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη σημασία στις άμυνές τους, γι' αυτό και μέχρι πριν το τελευταίο πεντάλεπτο το σκορ παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα (62-55 στο 35`), ενώ άνοιξε στα τελευταία λεπτά και όταν οι «ερυθρόλευκοι» συμβιβάστηκαν με την ιδέα ότι αυτή τη φορά δεν μπορούν να ανατρέψουν τα πράγματα. Διαφορετικά εξελίχθηκαν τα πράγματα στην επίθεση, όπου η Ρεάλ χάρη στο περιφερειακό σουτ και κυρίως από μακρινή απόσταση (13/30 3ποντα), και έχοντας σε καλή ημέρα την τριάδα Κάρολ - Νοτσιόνι - Ματσιούλις, έβρισκε τις λύσεις, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε «κλειδωμένο» στα αντίπαλα μαρκαρίσματα τον Σπανούλη και επέδειξε απαγορευτικά στοιχεία για παιχνίδι - τελικό (15 λάθη, 12/25 βολές).

Στα μελανά σημεία του παιχνιδιού το επεσόδιο στο τέλος μεταξύ Σπανούλη και Φερνάντεθ, Ματσιούλις.

Ρεάλ Μαδρίτης : Ρίβερς 5 (1), Φερνάντεθ 7 (1), Νοτσιόνι 12 (2), Καμπάτσο, Ματσιούλις 9 (2), Ρέγες 2, Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 2, Κάρολ 16 (4), Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης, Σλότερ 2.

Ολυμπιακός : Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 3, Παπαπέτρου, Σλούκας 10 (2), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1, Λαφαγέτ 1, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 17 (3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ