Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Προσχηματική φροντίδα για το περιβάλλον

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ατυπη συνάντηση είχαν, όπως ανακοινώθηκε χτες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο Βερολίνο στο λεγόμενο «διάλογο του Πετερσμπέργκ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο και είχε ως αντικείμενο τις συνομιλίες του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Οι δύο ηγέτες υποστήριξαν ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στον περιορισμό των υδρογονανθράκων και την πράσινη Ενέργεια.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία θα «διπλασιάσει τη συμβολή της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020» και υπογράμμισε την «ανάγκη να στηρίξουν οι δύο χώρες τις αναπτυσσόμενες στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, γιατί η παγκόσμια δράση μέσα στα επόμενα 15 χρόνια θα είναι κρίσιμη».

Ο Ολάντ τόνισε την ανάγκη για «τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μείωση των εκπομπών και ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σκεφτεί καινοτόμους τρόπους για την προσέλκυση επενδύσεων». Επίσης, και οι δύο επανέφεραν το ζήτημα του εμπορίου ρύπων, που αποτελεί ένα ακόμη μέσο υπέρ των ισχυρότερων καπιταλιστικών κρατών.

Πίσω από το δήθεν νοιάξιμο για το περιβάλλον, κρύβεται ο ανταγωνισμός μονοπωλιακών ομίλων που βλέπουν προοπτικές κερδοφορίας στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» και θέλουν να κόψουν τη φόρα σε άλλες αναδυόμενες δυνάμεις ιδιαίτερα ενεργοβόρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ