Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Θέλουν να διευρύνουν τη συνεργασία τους

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες του Πακιστάν και του Αφγανιστάν υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης, συμφώνησαν να μοιράζονται «πληροφορίες», αλλά και να διεξάγουν συντονισμένες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του «Associated Press» (AP).

Το AP επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του πακιστανικού στρατού, Ασιμ Σαλίμ.

Η εξέλιξη είναι ενδεικτική της «προσέγγισης» που τον τελευταίο καιρό πολλοί εντοπίζουν στις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες στο παρελθόν επανειλημμένα είχαν ανταλλάξει κατηγορίες για υποστήριξη προς τους Ταλιμπάν.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ έκανε επίσημη επίσκεψη στο Αφγανιστάν, για να συζητήσει και τρόπους «κοινής αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» (σ.σ. των Ταλιμπάν).

Σύμφωνα με την πακιστανική «Αυγή», ο Σαρίφ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι δυο πλευρές συζήτησαν και τρόπους να αναπτυχθεί πλήρως η δυναμική των «καλά προικισμένων δεξαμενών σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους», εξηγώντας ότι μεταξύ άλλων εξετάστηκαν μέτρα για την επέκταση της εμπορικής τους συνεργασίας, την αύξηση των επενδύσεων, τη βελτίωση υποδομών, την κατασκευή δρόμων και σιδηροδρόμων, την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ