Πέμπτη 21 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Τελευταίος αποχαιρετισμός στον σ. Στέλιο Κεσόπουλο

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ
Τον αγωνιστή κομμουνιστή Στέλιο Κεσόπουλο, αποχαιρέτησαν την Τρίτη, 19 Μάη, οι σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς του στο νεκροταφείο της Καλλιθέας.

Μιλώντας εκ μέρους του ΚΚΕ η Ανθή Πατσιώτη, στέλεχος του Κόμματος, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Ο σύντροφος Στέλιος γεννήθηκε στις 12 Οκτώβρη 1929 στην Αθήνα και ήταν γόνος φτωχής, λαϊκής, εργατικής οικογένειας προσφύγων. Η ζωή του δέθηκε με την πόλη που μεγάλωσε και έζησε, την Καλλιθέα. Από τη νιότη του, υπηρέτησε και πολέμησε για την τάξη του, την εργατική τάξη, για να επιτελέσει τον ιστορικό της ρόλο. Στη διάρκεια της Κατοχής πήρε μέρος στην Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ.

Εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ το 1986, στην Οργάνωση Προσφυγικών της Καλλιθέας. Δραστηριοποιήθηκε στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Καλλιθέας και υπήρξε μέλος του προεδρείου της για πολλά χρόνια.

Ο σ. Στέλιος ήταν προσηνής, σεμνός, γλυκομίλητος, με αγάπη για τους νεότερους. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τους οπορτουνιστές έμεινε σταθερός, ακλόνητος και αγωνιστής, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Με τους υπόλοιπους συντρόφους του υπερασπίστηκε την Οργάνωση, το Κόμμα και τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του.

Από την οικογένεια, μίλησε ο εγγονός και συνονόματός του Στέλιος Κεσόπουλος, στέλεχος της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ