Κυριακή 24 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΓΥΝΑΙΚΑ
Αφιερωμένο στη μητρότητα το νέο τεύχος του Δελτίου

Το εξώφυλλο του νέου τεύχους του Δελτίου της ΟΓΕ
Το εξώφυλλο του νέου τεύχους του Δελτίου της ΟΓΕ
Αφιερωμένο στη μητρότητα και μια σειρά ζητήματα γύρω από το παιδί είναι το νέο τεύχος του Δελτίου της ΟΓΕ. «Διεκδικούμε την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, η οποία θεωρείται κόστος από την εργοδοσία! Γι' αυτό, κράτος κι επιχειρηματικοί όμιλοι επιτίθενται στα δικαιώματά μας: Επίδομα τοκετού, άδειες μητρότητας, εκβιασμοί, ακόμα και απολύσεις εγκύων», αναφέρει στο εισαγωγικό της άρθρο η Σύνταξη του Δελτίου, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο η μητρότητα θυσιάζεται σήμερα στο βωμό του κέρδους.

Στις σελίδες του νέου τεύχους, ιδιαίτερη θέση έχει η δράση Συλλόγων και Ομάδων με επίκεντρο τα προβλήματα παιδιών και μητέρων. Ετσι, το Δελτίο συνοψίζει την κινητοποίηση της Ομάδας Τεχνικών που στάθηκε, μαζί με σωματεία, στο πλευρό απολυμένης εγκύου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή της, καθώς και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συλλόγων στα Τρίκαλα, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο των Παιδιατρικών Κλινικών των νοσοκομείων της περιοχής. Από το περιεχόμενο του Δελτίου δε λείπουν και ιδιαίτερες πλευρές, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μητέρες παιδιών με αναπηρία.

Ακόμα, το Δελτίο καταπιάνεται με μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τις μητέρες παιδιών κάθε ηλικίας, όπως ο υποσιτισμός των μαθητών στα σχολεία, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, η διάδοση της «ναρκω-κουλτούρας» ιδιαίτερα στη νεολαία. Τέλος, στα πλαίσια του νέου τεύχους, αναδεικνύεται το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με τη λήξη των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων, για το οποίο η ΟΓΕ καλεί τους γονείς, μαζί με τις εργαζόμενες, να αναλάβουν δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ