Παρασκευή 22 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μισθολόγιο - φτωχολόγιο συζητάει η κυβέρνηση

Στην επεξεργασία σχεδίου από την κυβέρνηση για ένα νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στο Δημόσιο, που θα ισχύσει από το 2016, αναφέρεται χτεσινό δημοσίευμα (εφημερίδα «Εθνος»). Βασικοί άξονες του σχεδίου είναι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς (ποσά που διατηρήθηκαν και υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο μισθό) και η κατάργηση άλλων μη μισθολογικών παροχών.

Επίσης, η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών και η καταβολή υψηλότερων επιδομάτων στους κατόχους θέσεων ευθύνης. Η λογική κι αυτού του σχεδίου είναι παρόμοια με τα σχέδια προηγούμενων κυβερνήσεων: Διατήρηση των τεράστιων μειώσεων που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, παραπέρα μείωση μισθολογικών αποδοχών και κατάργηση παροχών στο όνομα της «ισότητας», δηλαδή ισοπέδωση των μισθών, σύνδεση του μισθού με την απόδοση και με την «πορεία της οικονομίας».

Σήμερα, αντί για ενιαία αύξηση των μισθών, μιλάνε για «κατάργηση προσωπικών διαφορών», καλλιεργώντας την αντίληψη περί «προνομιούχων και μη». Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνδέει το μισθολόγιο με ένα νέο σύστημα στοχοθεσίας και «αξιολόγησης», που εκτός των άλλων, εξαρτά τις αποδοχές με την επίτευξη των αντιλαϊκών στόχων και την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ