Παρασκευή 22 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζημιές από χαλάζι σε Τύρναβο - Καρδίτσα

Ζημιές στην αγροτική παραγωγή προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε στις περιοχές του Τυρνάβου Λάρισας και του Δήμου Πλαστήρα Καρδίτσας. Στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και του Αμπελώνα το χαλάζι μαζί με το μπουρίνι έπληξαν κυρίως δενδροκαλλιέργειες, αμπελώνες και κηπευτικά. Οι παραγωγοί ζητούν να γίνουν σωστές εκτιμήσεις των ζημιών και να δοθούν γρήγορα δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Στην Καρδίτσα, από την έντονη χαλαζόπτωση οι ζημιές είναι μεγάλες σε αγροκτήματα με αμπέλια και κηπευτικά στα χωριά Μορφοβούνι, Μεσενικόλα και Νεοχώρι.

Στο μεταξύ, να υπογραφεί υπουργική απόφαση για κατ' εξαίρεση αποζημίωση, μέσω ΕΛΓΑ, των δενδροκαλλιεργητών της επαρχίας Τυρνάβου, η παραγωγή των οποίων θα υποστεί καίριο πλήγμα λόγω της καρπόπτωσης στα αχλάδια και της εμφάνισης μικρού καρπιδίου σε ορισμένες ποικιλίες ροδακίνων και νεκταρίων, ζητάει ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου. Το αίτημα έθεσε στον τοπικό προϊστάμενο του ΕΛΓΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Στ. Τσικριτσής, επισημαίνοντας ότι η αποζημίωση μέσω των ΠΣΕΑ, την οποία φαίνεται να προκρίνει ο Οργανισμός, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο αναχρονιστικός κανονισμός του δεν αναγνωρίζει και δεν καλύπτει ως ζημιογόνα αίτια την καρπόπτωση και την μικροκαρπία, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους παραγωγούς, καθώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, (κρατάει μέχρι και 3 χρόνια), και τελικά οι αγρότες αποζημιώνονται με ψίχουλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ