Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ζεστό συντροφικό κλίμα, με εμφανή όχι μόνο τον προβληματισμό για τα τεκταινόμενα σε διεθνές επίπεδο, αλλά κυρίως την αισιοδοξία και την αγωνιστική ανάταση, έγινε χτες η έναρξη των εργασιών της τέταρτης κατά σειράς Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενείται από το ΚΚΕ στην Αθήνα.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου - απ' όπου όμως απουσίαζαν εκπρόσωποι ορισμένων κομμάτων, που για τεχνικούς λόγους π.χ. προβλήματα στην έκδοση βίζας, δεν κατάφεραν να φτάσουν - τους εκπροσώπους 59 κομμάτων από όλο τον κόσμο υποδέχτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με την εισηγητική της ομιλία, παρουσία του επίτιμου Προέδρου του Κόμματος Χαρίλαου Φλωράκη και πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΠΓ και της ΚΕ.

Οι συμμετέχοντες έως και την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες της συνάντησης, θα συζητούν για την παρέμβαση, τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, μεταφέροντας εμπειρίες και εικόνες από την κατάσταση στις χώρες προέλευσής τους. Η χρονική συγκυρία καθιστά εξαιρετικά επίκαιρη τη συνάντηση, μια και αυτή διεξάγεται στο φόντο της όλο και πιο έντονα εκδηλούμενης ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, αλλά και στο φόντο μεγαλειωδών κινητοποιήσεων, όπως αυτές που έλαβαν χώρα μόλις πρόσφατα στο Γκέτεμποργκ και τη Γενεύη και αυτές που διοργανώνονται στη Γένοβα, με αφορμή τη Σύνοδο του «G8».

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην ενίσχυση του ρόλου της εργατικής τάξης και των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, στους μεγάλους αγώνες κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, των διεθνών ιμπεριαλιστικών ενώσεων και της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνάντηση προσδίδει το γεγονός ότι αυτή θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για την αναζήτηση μορφών συνεργασίας για την ανάπτυξη της δράσης στους τόπους δουλιάς και για το συντονισμό της πάλης στις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Η μεγάλη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλες τις ηπείρους θα αποτελέσει και ευκαιρία ανάπτυξης της διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια στη ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια, ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στο «σχέδιο Κολομβία» και τη Σύνοδο των «8» στη Γένοβα, όπως και γενικά ενάντια στον αυταρχισμό και τα άλλα κατασταλτικά μέτρα, που στόχο έχουν τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ