Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Καλούν σε αιμοδοσία για τους τραυματίες των ΕΛΠΕ

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φυσικό, Νοσηλευτική, Φαρμακευτική, ΕΜΜΕ, Οικονομικών Σπουδών και Οδοντιατρική του ΕΚΠΑ, ΠΑΠΕΙ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων και Ναυπηγών του ΕΜΠ και η Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας καταγγέλλουν το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ, που έχει στερήσει μέχρι τώρα τη ζωή σε τρεις εργάτες, ενώ άλλοι τρεις συνεχίζουν να νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

«Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα ήρθε ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους της εργοδοσίας. Παρά την αύξηση της κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια, στον όμιλο ΕΛΠΕ εντείνεται η εργολαβοποίηση, με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, από "φτηνούς" εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο χώρο των πετρελαίων», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους τραυματίες εργαζόμενους που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι φοιτητές μπορούν να δώσουν αίμα, να πάνε άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο της Αττικής και να δηλώσουν ότι θέλουν να δώσουν αίμα στην τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ, όπου ήδη συνδικάτα, σωματεία και φορείς συμβάλλουν στην τεράστια ανάγκη που υπάρχει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ