Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Αντιδράσεις από την «πρόταση» Νετανιάχου για συνομιλίες

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

«Εάν ο κύριος Νετανιάχου θέλει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της κατοχής που ξεκίνησε το 1967 τότε θα πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και να τιμήσει τις δεσμεύσεις της χώρας του συμπεριλαμβανομένων της αναστολής των εποικισμών και της απελευθέρωσης των Παλαιστίνιων (πολιτικών) κρατουμένων», δήλωσε χτες ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την «πρόταση» που φέρεται (σύμφωνα με χτεσινό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χα'αρέτζ») να έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι. Δηλαδή, πως είναι «έτοιμος» να συζητήσει τα όρια των εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Οχθη, προκειμένου να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους...

Παράλληλα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριάντ αλ Μάλικι, κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι «προσπαθεί να κοροϊδέψει τον κόσμο με ανούσιες κουβέντες».

Η «πρόταση» Νετανιάχου προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της αντιδραστικής ισραηλινής κυβέρνησης. Ο υπουργός Γεωργίας Ούρι Αριέλ (από το κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι») απείλησε, εμμέσως πλην σαφώς, με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό της εύθραυστης πλειοψηφίας μίας έδρας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «επικίνδυνη και ανεπανάληπτη προσφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ