Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κλιμάκωση επιθέσεων του στρατού

Καθημερινή είναι η κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών του ουκρανικού στρατού στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, όπως επίσης και η συγκέντρωση βαρέων όπλων στη γραμμή αντιπαράθεσης με τους πολιτοφύλακες των δύο αυτών αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών. Χτες, καταγγέλθηκε και η κατάληψη από τον στρατό ενός γυμνασίου στο χωριό Αλεξάντρο - Σουλτίνο σε μια διείσδυση του στρατού στο θύλακα που ελέγχουν οι πολιτοφύλακες.

Την ίδια ώρα, ενδεικτικές της ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης, που εκφράζεται στην Ουκρανία με αιματηρό τρόπο για πάνω από 1 χρόνο, είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στη συνάντησή του με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ασκησε κριτική στην «όλο και πιο επιθετική στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία» και δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης ΝΑΤΟ - Ουκρανίας».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε Ρώσους διπλωμάτες να επισκεφτούν τους δύο κρατούμενους στρατιώτες που εμφανίζει να δρούσαν όντας σε μονάδα του ρωσικού στρατού μέσα στην Ουκρανία. Την κατηγορία αυτή αμφισβητεί η Ρωσία που δηλώνει ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν είναι εν ενεργεία στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ