Πέμπτη 28 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εντελώς αβοήθητοι

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Χαρακτηριστικά των τραγικών αδιεξόδων που βιώνει ο λαός του Νεπάλ είναι τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ένα τεράστιο μέρος των πληγέντων από τους δύο ισχυρούς σεισμούς (25/4 και 12/5) μένουν ακόμα αβοήθητοι. Χτεσινό τηλεγράφημα του «Ασοσιέιτεντ Πρες» έκανε λόγο για εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περίπου 100.000 άνθρωποι στις βόρειες ορεινές περιοχές του Νεπάλ ακόμα δεν έχουν λάβει την οποιαδήποτε βοήθεια μετά το σεισμό της 25ης Απρίλη που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 8.600 ανθρώπους.

Η ανεπάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών είναι τέτοια, που οι κάτοικοι εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους σε πρωτοβουλίες οργανισμών όπως ο ΟΗΕ ή ΜΚΟ οι οποίοι προσλαμβάνουν οδηγούς ορειβατών ή πεζοπόρων για να διανείμουν τρόφιμα και φάρμακα σε απομακρυσμένες και συχνά ακόμα απομονωμένες περιοχές, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα όλες οι ζημιές στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο μεταξύ, το BBC μετέδωσε χτες ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει τη βοήθεια ειδικών στον Τουρισμό, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες περιοχές που προσελκύουν επισκέπτες είναι πλέον ασφαλείς και μπορούν να ανοίξουν ξανά. Αυτές είναι οι προτεραιότητές της, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες σεισμοπαθείς θα βρεθούν σε λίγες μέρες αντιμέτωποι και με τους μουσώνες. Το επιχείρημά της είναι ότι από τον Τουρισμό προέρχονται πολλά από τα έσοδα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ