Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΡΑΝ
Ο Ομπάμα θέλει ... σκληρή συμφωνία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

«Με βάση δεδομένα, γεγονότα, αναλύσεις και στοιχεία μπορώ να σας πω ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί η κατοχή πυρηνικών όπλων από το Ιράν είναι μία πιστοποιήσιμη, σκληρή συμφωνία», δήλωσε χτες μεταξύ άλλων σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «Channel 2» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενόψει των συνεχιζόμενων διεθνών διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί να ολοκληρωθούν έως το τέλος τρέχοντος μηνός.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι «μία στρατιωτική λύση δε θα είναι αποτελεσματική, αφού ακόμη και εάν συμμετείχαν οι ΗΠΑ, θα τερμάτιζε προσωρινά ένα ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα αλλά δεν θα το εξάλειφε». Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδρούσε εάν το Ισραήλ αναλάμβανε στρατιωτική δράση σε βάρος του Ιράν δίχως να τον προειδοποιήσει απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε υποθέσεις.

Η προβολή ολόκληρης της συνέντευξης Ομπάμα είχε προγραμματιστεί για αργά χτες βράδυ.

Νωρίτερα, χτες, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, εκτίμησε ότι οι διεθνείς συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα παρά το κάταγμα στο πόδι που υπέστη την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στη Γαλλία, πέφτοντας από το ποδήλατο. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει να παίζει «κρίσιμο ρόλο» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Ο 71χρονος Αμερικανός αξιωματούχος επέστρεψε στις ΗΠΑ τη Δευτέρα με στρατιωτικό αεροσκάφος από τη Γενεύη και από εκεί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ