Πέμπτη 4 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΟΛΠ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλούν, σήμερα Πέμπτη, στη 1.30 μ.μ., στο υπουργείο Ναυτιλίας, σωματεία της Αττικής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, με όποια μορφή κι αν γίνει αυτή. Την κινητοποίηση οργανώνουν από κοινού το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής και Νήσων, η ΠΕΜΕΝ, η ΠΕΕΜΑΓΕΝ και «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση, την Τρίτη, οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών ΑΒΕΕ» σε Λάρυμνα και Τραγάνα. Οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν χτες δέκα μέρες απεργίας, διεκδικώντας να χορηγηθούν βεβαιώσεις οφειλών από την εργοδοσία για τα δεδουλευμένα που οφείλει από προηγούμενα χρόνια και να καταβληθεί ο τρέχων μισθός τους.

ΠΟΕΕΠ: Με 24ωρη απεργία, σήμερα Πέμπτη 4 Ιούνη, σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου των Τυποποιημένων Τροφίμων και Ποτών, συνεχίζεται ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΠΟΕΕΠ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στην Αθήνα, στις 8 π.μ., σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δικαζόμενους απεργούς της «Coca - Cola» Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Παγκρήτια σύσκεψη Συνταξιουχικών Σωματείων έγινε την Τρίτη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στα πλαίσια της προετοιμασίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των συνταξιούχων, στις 23 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, αλλά και της συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης.

«VODAFONE»: Απεργούν αύριο εργαζόμενοι στον όμιλο «Vodafone», απαιτώντας την ανάκληση δύο απολύσεων που έγιναν πριν λίγες μέρες. Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία έχει προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να σταματήσει την απεργία. Η εκδίκαση θα γινόταν χτες το μεσημέρι. Η Σωματειακή Επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία.

«FORTHNET - NETMED»: Την άρνηση της εργοδοσίας να παραχωρήσει χώρο για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του, που ξεκίνησαν χτες, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed». Συγκεκριμένα, η εταιρεία αρνήθηκε να διαθέσει χώρο στα κτίριά της σε Κολωνό και Καλλιθέα, ενώ έβαλε δρομολόγια λεωφορείων προς και από το κτίριο του Ταύρου, για να «διευκολύνει» υποτίθεται τους εργαζόμενους. Την προκλητική πρακτική της εργοδοσίας του ομίλου «Forthnet» και την προσπάθειά της να παρέμβει στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού Σωματείου καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου «Μουρίκης ΑΕ» στην Κόρινθο. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, μετά από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που αποφάσισε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, καθώς η επιχειρησιακή σύμβαση πλησιάζει στη λήξη της και η εργοδοσία αρνείται να συζητήσει με το Σωματείο. Τα αιτήματα των εργαζομένων: Ανάκτηση των απωλειών στους μισθούς, με επαναφορά τους στα προ κρίσης επίπεδα (+10%). Μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους. Μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια στο χώρο του εργοστασίου. Μεταφορά από και προς το εργοστάσιο με ευθύνη της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ