Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Τη δραστηριοποίηση του κεφαλαίου στο λιμάνι από άλλο δρόμο υπερασπίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας

Από τη χτεσινή πορεία προς το ΥΕΝ
Από τη χτεσινή πορεία προς το ΥΕΝ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Ναυτιλίας έκαναν χτες το μεσημέρι σωματεία της Αττικής, αντιδρώντας στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ΑΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Λιμάνια - Ναυπηγεία ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο», δήλωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», που οργάνωσαν την κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας πως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, με όποια μορφή κι αν γίνει, πρέπει να βρει απέναντι αυτούς που θίγονται πραγματικά, δηλαδή τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στην κινητοποίηση πήρε μέρος το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και μια σειρά σωματεία της δύναμής του, καθώς και αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ. Επίσης, συμμετείχε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Το λιμάνι πουλιέται, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο υπουργός Θ. Δρίτσας, στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων. Σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά, χαρακτήρισε «λάθος» την ιδιωτικοποίηση, όταν ο ίδιος και άλλοι φορείς της περιοχής αντιπροτείνουν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το λιμάνι, δηλαδή ιδιωτικοποίηση με άλλον τρόπο και από άλλο δρόμο.

Ο ίδιος απέδωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε «πιέσεις» που της ασκούνται, για να κρύψει ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και της ΕΕ η παράδοση στρατηγικών υποδομών στο κεφάλαιο, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα γίνει αυτό.

Από τη μεριά τους, τα σωματεία κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με την προηγούμενη. Οσο για τις «πιέσεις» προς την κυβέρνηση, τις οποίες επικαλέστηκε ο υπουργός, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, υπογράμμισε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, πως ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ποια είναι η ΕΕ και οι δανειστές και πριν από τις εκλογές, όταν για λόγους ψηφοθηρίας στελέχη της σημερινής κυβέρνησης δήλωναν σε όλους τους τόνους πως «το λιμάνι δεν πωλείται».

Παράλληλα, τόνισε πως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι κάτι ξέχωρο από τη συμφωνία που «μαγειρεύει» η κυβέρνηση με τους «εταίρους», αλλά αποτελεί μέρος της, δίπλα σε άλλα αντιλαϊκά μέτρα, καλώντας τους εργαζόμενους να την «υποδεχθούν» αγωνιστικά, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη.

«Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, και σημείωσε πως χρειάζεται η μεγαλύτερη συσπείρωση σωματείων και φορέων της περιοχής για να υψωθεί τείχος αντιδράσεων απέναντι στην ιδιωτικοποίηση. Στην κατεύθυνση αυτή, το Εργατικό Κέντρο έχει καλέσει τα σωματεία της δύναμής του σε σύσκεψη τη Δευτέρα 8/6 στις 7 μ.μ., προκειμένου να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα και τις κινητοποιήσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ