Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε δήμους της Αττικής

Συνεχίζεται η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Περιχώρων, ο Σύλλογος Γυναικών Νέα Ιωνίας και Ηρακλείου, η ΠΑΣΕΒΕ Νέας Ιωνίας και το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας, όπως και εργαζόμενοι από τα γραφεία του ΙΚΑ. Αιτία της συγκέντρωσης τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας σε βάρος εργαζομένων και ασθενών.

Για να γίνει αντιληπτή η ραγδαία επιδείνωση των υπηρεσιών Υγείας, πριν από έξι χρόνια υπήρχαν δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ, ένα στη Νέα Ιωνία και ένα στο Ηράκλειο, όπου υπηρετούσαν συνολικά 125 διοικητικοί υπάλληλοι. Σήμερα, τα δύο υποκαταστήματα έχουν συγχωνευτεί και υπηρετούν μόλις 32 υπάλληλοι (μείωση 74%), που καλούνται να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους της Νέας Ιωνίας, του Νέου Ηρακλείου και κομμάτι της Μεταμόρφωσης! Το αποτέλεσμα είναι οι χρόνοι αναμονής να είναι τεράστιοι. Αιτήματα εξυπηρετούνται ύστερα από ένα και δύο χρόνια, ενώ η ταλαιπωρία «χτυπάει κόκκινο»!

Τεράστια προβλήματα υπάρχουν και στις δημόσιες μονάδες Υγείας στην περιοχή. Οπως ανέφερε στην ομιλία του ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων, το 2009 υπήρχαν 75 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη Νέα Ιωνία και τώρα υπάρχουν 34, στο Νέο Ηράκλειο υπήρχαν 32 και τώρα μόνο 6, στον Περισσό 17 και τώρα 3!

Επίσης, στη Νέα Ιωνία, δεν υπάρχει ρευματολόγος, ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος και παιδοοδοντίατρος, ενώ στις ειδικότητες ψυχιάτρου, δερματολόγου, καρδιολόγου, γυναικολόγου, οδοντιάτρου, υπάρχει μόνο ένας.

Ιδια κατάσταση και στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου μέχρι το Μάη, είχε ήδη δαπανηθεί το 80% του προϋπολογισμού, με κίνδυνο να μην υπάρχουν χρήματα για τους υπόλοιπους επτά μήνες και να ακυρωθούν ακόμα και επεμβάσεις. Οι εφημερίες είναι απλήρωτες από το Γενάρη και έχουν αυξηθεί οι χρόνοι αναμονής για τους ασθενείς.

Με τη χτεσινή συγκέντρωση, οι φορείς που συμμετείχαν, ανέδειξαν την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή. Παλεύουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους και σ' αυτή την κατεύθυνση διεκδικούν άμεση πρόσληψη γιατρών και προσωπικού, κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας, κατάργηση των πληρωμών των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις κ.ά.

Κινητοποιήσεις για την Υγεία έγιναν, επίσης, στα γραφεία του ΙΚΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Χαλάνδρι και στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, από τις τοπικές Λαϊκές Επιτροπές.

  • Κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι, την Τρίτη 9 Ιούνη, στις 8.30 το πρωί, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ