Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Καθυστερήσεις στις διαδικασίες στελέχωσης των σχολείων...

...και άλλα προβλήματα σε κατηγορίες εκπαιδευτικών

Ορατό κίνδυνο να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς έχουν καθυστερήσει μια σειρά από απαραίτητες διαδικασίες, βλέπουν οι εκπαιδευτικοί. Την κρισιμότητα του θέματος επισημαίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ενώ το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας πραγματοποιεί σήμερα, στις 10 πρωί μαζί με αιρετούς του κλάδου παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Η ΔΟΕ ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών (διορισμοί, μεταθέσεις, αποσπάσεις) και οριστικής λύσης του ζητήματος των μετατάξεων με τη δημιουργία απαραίτητων οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Στο μεταξύ, δράση ανέλαβε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά με παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, μετά τις καταγγελίες για απλήρωτες και υποχρεωτικές υπερωρίες εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΠΑΜΕ, «ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού είπε ότι η πρακτική των υπερωριών εφαρμόζεται από χρόνια στα δημοτικά, στο όνομα "να μη μένουν οι μαθητές χωρίς δάσκαλο" και με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν, κυρίως στις ειδικότητες. Επιβεβαίωσε ότι για χρόνια και μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι δεν τις έχουν πληρωθεί, λόγω "γραφειοκρατικών προβλημάτων". Είπε ακόμη ότι τα δεδουλευμένα μέχρι Φλεβάρη δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν και ότι "καταβάλλονται προσπάθειες για να πληρωθούν από το Φλεβάρη και μετά"».

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που «αντί να φροντίσει να πληρωθεί το σύνολο των δεδουλευμένων και να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα κενά εκπαιδευτικών, συνεχίζει απαράλλαχτα το εργασιακό αίσχος των προηγούμενων σαν να μην τρέχει τίποτε».

Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50, οι οποίοι έχουν εργαστεί για χρόνια στην Ειδική Αγωγή. Σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει σχετικά με το περιεχόμενο του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, δεν θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους για πρόσληψη στη γενική εκπαίδευση. Απομακρύνεται έτσι ακόμα περισσότερο η προοπτική να εργαστούν, με δεδομένο και το ότι οι διορισμοί συνολικά είναι ελάχιστοι. Το αίτημα για αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους υποστηρίζουν μια σειρά σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ