Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προβλήματα στα σχολεία στη Λήμνο

Αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή

Την κάλυψη των αναγκών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου ζητά για τη νέα σχολική χρονιά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού «Αργύρης Μοσχίδης». Με αφορμή την κατάργηση της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού Πληροφορικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας από τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου, οι εκπαιδευτικοί αναφέρονται σε μία σειρά από προβλήματα σε σχολεία του νησιού.

Την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών κατέθεσαν ως Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Τάσσος, Διαμ. Μανωλάκου και Μαν. Συντυχάκης.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι η κατάργηση της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού Πληροφορικής του 2ου Δημοτικού ήρθε να προστεθεί στις ελλείψεις εκπαιδευτικών Μουσικής και Γερμανικών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει, στην έλλειψη εκπαιδευτικού Αγγλικών για ορισμένα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σχολικής χρονιάς, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων από το 2011, καθώς και στη φετινή λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους.

«Ολα τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών καλύφθηκαν στα μέσα της σχολικής χρονιάς, συνθέτουν ένα τοπίο εγκατάλειψης και διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης για τα σχολεία της Λήμνου, και όχι μόνο γι' αυτά βέβαια», σημειώνει ο Σύλλογος, ζητώντας να επιλυθούν τα παραπάνω και να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Ο Σύλλογος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σοβαρά προβλήματα στην Ειδική Αγωγή και ζητά την κάλυψη των προβλεπόμενων από το νόμο θέσεων στο ΚΕΔΔΥ Λήμνου. Σημειώνει πως αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες μόνο οι θέσεις δασκάλου και ψυχολόγου ενώ για τη φετινή χρονιά δεν καλύφθηκαν οι θέσεις νηπιαγωγού, φιλολόγου, μαθηματικών, καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, κοινωνικού λειτουργού, παιδοψυχίατρου και διοικητικού. Ταυτόχρονα, δεν έχουν καλυφθεί οι προβλεπόμενες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ειδικοτήτων επαγγελματικού συμβούλου, φυσικοθεραπευτή, σχολικού νοσηλευτή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν λύσεις μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς (2019-09-05 00:00:00.0)
Κενά σε εκπαιδευτικούς (2017-02-18 00:00:00.0)
Κάλυψη των κενών στα σχολεία και πρόσληψη όλων των αναπληρωτών από Σεπτέμβρη (2016-06-15 00:00:00.0)
Από δάσκαλος - γυμναστής και από καθηγήτρια Γαλλικών - δασκάλα! (2014-01-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-02-27 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα (2003-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ