Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- Το Ιράν και οι χώρες της Ομάδας των Εξι (πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία) ξεκίνησαν χτες, στη Βιέννη, νέο γύρο μαραθώνιων συνομιλιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, με προοπτική την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη συνολικής συμφωνίας ως τις 30 τρέχοντος μηνός.

ΣΑΝΑΑ.-- Τα βορειοδυτικά και νότια προάστια του Αντεν της νότιας Υεμένης σφυροκόπησαν χτες από αέρος τα βομβαρδιστικά του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας ανεξακρίβωτο αριθμό νεκρών και τραυματιών μεταξύ αμάχων, καθώς χτυπήθηκαν κυρίως πυκνοκατοικημένες περιοχές.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση, που κάνει εκστρατεία για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των Εβραίων και προωθεί την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε χτες πως αναλαμβάνει ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, μετά την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Σερβία και Κροατία συμφώνησαν ότι ο αριθμός των αγνοουμένων στη διάρκεια του πολέμου στην Κροατία, την περίοδο 1991-1995, ανέρχεται σε 1.606 άτομα.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Η παράταση της πολιτικής κρίσης στο Μπουρούντι προκάλεσε χτες την επ' αόριστον αναβολή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, που είχαν προγραμματιστεί για τις 26 τρέχοντος μηνός, εξαιτίας της απόφασης του απερχόμενου Προέδρου, Πιερ Νκουρουνζίτζα, να διεκδικήσει για τρίτη φορά την προεδρία της αφρικανικής χώρας.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος πρώην Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα δικαστεί για δεύτερη και τελευταία φορά, σε σχέση με τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την εξουσία, αποφάσισε χτες το Ανώτατο Δικαστήριο, που αποδέχθηκε την έφεση της Πολιτικής Αγωγής κατά μίας προηγούμενης δικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί το Νοέμβρη του 2014 και είχε απαλλάξει τον Μουμπάρακ από τις εις βάρος του κατηγορίες.

ΝΤΑΛΑΣ.-- Ο πρώην κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρι, ανακοίνωσε χτες ότι θα διεκδικήσει και πάλι το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016, προσθέτοντας το όνομά του στο μακρύ κατάλογο υποψηφίων. Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα και αδελφός του πρώην Προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους, Τζεμπ Μπους, αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα στις 15 Ιούνη, στο Μαϊάμι, την έναρξη της εκστρατείας του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ