Σάββατο 6 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί από επίθεση της «Μπόκο Χαράμ»

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Διπλή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας, που φαίνεται πως ανήκουν στην εγκληματική ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», σημειώθηκε αργά προχτές βράδυ, στη μεγαλύτερη λαϊκή αγορά της βορειοανατολικής νιγηριανής πόλης Γιόλα, προκαλώντας το θάνατο 29 ανθρώπων και τον τραυματισμό 38 άλλων. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι περισσότεροι καταστηματάρχες έκλειναν τα μαγαζιά τους και σήκωναν τους πάγκους τους, ενώ άλλοι έσπευδαν να κάνουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής πριν την αργία της Παρασκευής.

Είναι η πρώτη επίθεση στην πόλη αυτή, των περίπου 600.000 κατοίκων, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκτοπισμένοι άμαχοι που ξεριζώθηκαν από παρακείμενες πόλεις. Λίγη ώρα πριν τη διπλή επίθεση των βομβιστών, είχε προηγηθεί σε φυλάκιο του στρατού στην πόλη Μαϊντουγκούρι (τη μεγαλύτερη του βορρά) έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ Νιγηριανοί στρατιώτες.

Αυτά ενώ ο νέος Πρόεδρος της Νιγηρίας, Μουχαμάντου Μπουχάρι, ολοκληρώνει σήμερα στο Τσαντ επίσημη επίσκεψη, με στόχο το συντονισμό των ενεργειών των στρατών της περιοχής κατά των τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ