Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι στη «Mellon»

Σε απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Mellon», σε συνέχεια της επιτυχημένης στάσης εργασίας που έκαναν χτες. Η απόφαση για την απεργία λήφθηκε από τη γενική τους συνέλευση. Τα βασικά αιτήματα είναι η επαναφορά του μισθού στα επίπεδα που ίσχυαν πριν το 2013, όταν έγιναν μειώσεις 11% και η ένταξη όλων των εργαζομένων στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα του επιχειρησιακού σωματείου. Σημειώνει ότι η απόφαση των εργαζομένων να αγωνιστούν, είναι απάντηση στην αδιάλλακτη στάση της διοίκησης, η οποία «αρνείται να έρθει σε συζήτηση με το σωματείο για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης».

Τονίζει ακόμα ότι: «Η μάχη των συλλογικών συμβάσεων είναι κρίσιμη αυτήν την περίοδο. Αφορά το λαϊκό εισόδημα και όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει από το τσουνάμι των αντιλαϊκών νόμων των προηγούμενων ετών. Με τα νέα βάρβαρα μέτρα που προετοιμάζονται η κατάσταση προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολη για τους εργαζόμενους, αν δεν δοκιμάσουμε την πραγματική δύναμη που έχουμε, αν δε δοκιμάσουμε την οργανωμένη, συλλογική, αταλάντευτη πάλη απέναντι στην εργοδοσία κάθε χώρου και κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ