Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη

Αγωνιστικά «υποδέχτηκαν» τον υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ο Π. Κουρουμπλής επισκέπτεται νοσοκομεία της πόλης και θα έχει συναντήσεις με υγειονομικούς φορείς και συλλόγους του χώρου της Υγείας. Γιατροί, ειδικευόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό του «Ιπποκράτειου» άνοιξαν πανό την ώρα της επίσκεψης και με συνθήματα απαίτησαν: «Δώστε λεφτά για την Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, εκπρόσωποι της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου κατήγγειλαν ότι η μείωση του προϋπολογισμού έχει σαν συνέπεια μεγάλες ελλείψεις αναλώσιμων και αντιδραστηρίων, που επιφέρουν έως και υπολειτουργία τμημάτων και υπηρεσιών, που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και τους ωθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, αν φυσικά διαθέτουν τα χρήματα, ή τους οδηγούν σε αποκλεισμό από τις υπηρεσίες Υγείας. Αυτή η κατάσταση αναδείχθηκε και από εκπροσώπους συλλόγων μακροχρόνια ασθενών (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.ά.).

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Σήμερα, αγωνιστική «υποδοχή» ετοιμάζουν στον υπουργό και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Από την πλευρά του, στις εμφανίσεις του, ο υπουργός Υγείας ήταν προκλητικός, λέγοντας για παράδειγμα ότι «διαχειριζόμαστε προϋπολογισμούς που παραλάβαμε και ψήφισαν άλλοι». Για τις καθυστερήσεις στις 4.500 προσλήψεις προσωπικού που έχει εξαγγείλει, είπε ότι «δεν είμαι ιδιωτική επιχείρηση για να προσλάβω αύριο το πρωί» και ότι σε λίγες μέρες θα καταθέσει στις Βρυξέλλες πρόταση για πρόσληψη 12.000 ατόμων στο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ