Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων στη Νάουσα

Διαμαρτύρονται για το εμπάργκο και τη φοροληστεία που τους εξοντώνει

Από την κινητοποίηση κτηνοτρόφων και αγροτών στη Νάουσα
Από την κινητοποίηση κτηνοτρόφων και αγροτών στη Νάουσα
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων ενάντια στο εμπάργκο και τη φοροληστεία πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Διαλογητήρια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, Γιάννης Διάκογλου. Στάθηκε στην αναγκαιότητα της συμμαχίας αγροτών - εργαζομένων ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, που διώχνουν τους αγρότες από τα χωράφια τους και οδηγούν εργάτες της μεταποίησης στην ανεργία.

Στη συγκέντρωση, χαιρέτισε επίσης από τα αγωνιστικά Αγροτικά Μπλόκα της Πέλλας ο Γιάννης Σουμελίδης. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», Τάκης Τσιουλάκος, αναφέρθηκε στο τι προηγήθηκε του ρώσικου εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα, αλλά και στις συνέπειες από το εμπάργκο που εκτιμούνται στα 60 εκατ. ευρώ, σε μια σειρά δυναμικά προϊόντα της περιοχής, όπως ροδάκινα, μήλα, ακτινίδια κλπ.

Για τις ζημιές αυτές, οι αγρότες δεν αποζημιώθηκαν και γι' αυτό κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συμμετέχει μαζί με τις άλλες χώρες της ΕΕ στους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία, σε βάρος του λαού, αλλά και γιατί εφαρμόζει τις φορολογικές διατάξεις που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας εξοντωτική τη φορολόγηση των αγροτών.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις συνέπειες της νέας ΚΑΠ 2014-2020, που οδηγεί μαζί με τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης στη χρεωκοπία τη φτωχομεσαία αγροτιά. Κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στους αγωνιστικούς αγροτικούς συλλόγους, να μην ανεχτούν να είναι θύματα ενός νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, εκτρέφοντας νέους «αγροτοπατέρες» στην περιοχή και σε όλη τη χώρα.

Με το ψήφισμα που ενέκριναν, οι αγροτοκτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση απαιτούν μεταξύ άλλων: Να διαχωρίσει η ελληνική κυβέρνηση τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία, διασφαλίζοντας τις εξαγωγές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και την προστασία του εισοδήματος των φτωχομεσαίων αγροτών.

Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις), καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

Αμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους από πλημμύρες, παγετό, χαλάζι, καταρροϊκό πυρετό κλπ, σε όλες τις παραγωγές, χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις και τις πέρα για πέρα άδικες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κ.ά.

Αύριο στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., στην Εφορία, οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Καλεί τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους να αντιδράσουν στη φοροληστεία, με τη φορολόγησή τους με 13% από το πρώτο ευρώ αγροτικού εισοδήματος, την προκαταβολή φόρου 27,5% για το επόμενο έτος, καθώς και την τεκμαρτή φορολόγηση. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν αποφασίσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αρμένων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ