Τετάρτη 10 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΓΓΑ
Προσπάθειες εξωραϊσμού της πραγματικότητας

Σε μια προσπάθεια να εξωραϊστεί η σημερινή πραγματικότητα στον αθλητισμό, όπου οι λογικές της ανταποδοτικότητας κυριαρχούν ακόμα από πλευράς αρμόδιων οργάνων (π.χ. ΓΓΑ) και ρίχνοντας το... ανάθεμα σε προηγούμενες καταστάσεις (π.χ. Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004), οι δύο αρμόδιοι του ελληνικού αθλητισμού, υφυπουργός Σταύρος Κοντονής και γγΑ, Ιούλιος Συναδινός, παραχώρησαν χτες κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αυτή είχε το χαρακτήρα του απολογισμού έργου μέχρι σήμερα του υφυπουργείου και της ΓΓΑ, αλλά τέθηκαν και ορισμένα άμεσα μελλοντικά ζητήματα. Και οι δύο πάντως εστίασαν στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει, υποσχόμενοι να το αμβλύνουν.

Από πλευράς υφυπουργού χαρακτηρίστηκε ουσιαστικά επιτυχία η άμεση εξασφάλιση του 40% του ποσού που δικαιούνταν η κάθε ομοσπονδία από τη για μια ακόμη χρονιά μειωμένη επιχορήγηση, η οποία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από τις Ομοσπονδίες, που έκαναν λόγο για ψίχουλα. Στις οικονομικές δυσκολίες στον αθλητισμό αναφέρθηκε και ο γγΑ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η πληρωμή παλιών «αμαρτιών» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με τελεσίδικες αποφάσεις, που πρέπει να πληρωθούν, ξεπερνούν και τα κονδύλια της ΓΓΑ για τον αθλητισμό.

Και οι δύο παράγοντες του αθλητισμού έκαναν ειδική αναφορά στο νέο καθεστώς ελέγχων που θα υπάρχει στα οικονομικά των ομοσπονδιών, ενώ μίλησαν για αναβάθμιση των προγραμμάτων μαζικής άθλησης.

Για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και ειδικότερα την κατάσταση με το ΕΣΚΑΝ, που έπεσε θύμα, και αυτό, των μειώσεων, με το κονδύλι του να είναι μειωμένο κατά 50.000 ευρώ (κινδύνεψε να μην αναγνωριστεί από τη WADA), ο υφυπουργός μίλησε για λύση μέσω της αναδιανομής πόρων.

Για την υλικοτεχνική υποδομή ο Ι. Συναδινός παραδέχθηκε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, το πρόβλημα της υποστελέχωσης και το ρευστό καθεστώς με τις άδειες λειτουργίας, λέγοντας πως στόχος είναι να μπει τάξη. Ακόμα, μίλησε για αναβάθμιση των ΕΑΚ αναφέροντας ως παράδειγμα το 1 εκατ. ευρώ που θα δοθεί για το ταρτάν του Καυταντζόγλειου.

Αλλα θέματα της χτεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου αφορούσαν τον αθλητικό τουρισμό, τις σχέσεις με τον ΟΠΑΠ, τη φορολόγηση των εταιρειών στοιχημάτων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ