Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τη Δευτέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Συγκέντρωση σωματείων απ' όλη την Ελλάδα στις 12 μ. στην Ομόνοια

Από παλιότερη κινητοποίηση με τη συμμετοχή καθαριστριών από τα σχολεία της Αθήνας
Από παλιότερη κινητοποίηση με τη συμμετοχή καθαριστριών από τα σχολεία της Αθήνας
Απεργούν τη Δευτέρα εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στα σχολεία και στα εργολαβικά συνεργεία, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων και αποφάσεις σωματείων απ' όλη την Ελλάδα.

Στις 12 μ. θα γίνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, στην οποία θα πάρουν μέρος εργαζόμενοι και από άλλες πόλεις. Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν τα Σωματεία Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, το Συνδικάτο Καθαριστών/στριών Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Τη συμμετοχή του στην απεργία αποφάσισε το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Πάτρας, ενώ αντιπροσωπεία του θα πάρει μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο νομό στην απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας.

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Συμπαράσταση εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά. Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης. Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές.

Επίσης: Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία. Οχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία. Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ