Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με «εθνική συνεννόηση» βάζει πλάτη στα αντιλαϊκά μέτρα

Πλάτη στην κυβέρνηση, ώστε να περάσει και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που θα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με τους δανειστές, βάζει ουσιαστικά η ηγεσία της ΝΔ, στη βάση μια «συνεννόησης» των αστικών πολιτικών δυνάμεων πάνω στα κύρια ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά, σε χτεσινή δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς σημειώνει: «Τα παιχνίδια και τα ψέματα τελείωσαν. Εχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους. Εμείς προτείναμε την εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο. Η χώρα δεν έχει άλλο δρόμο».

Η «εθνική συνεννόηση» που ζητά η ΝΔ αφορά στην τάχιστη προώθηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας στα μονοπώλια, οι φοροελαφρύνσεις στην περιλάλητη επιχειρηματικότητα. Σε αυτήν τη βάση, στελέχη της ΝΔ διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι γενικώς τη συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή θα την ψηφίσουν, όχι όμως αυξήσεις στον ΦΠΑ, σε φορολογικούς συντελεστές ή «έκτακτες εισφορές», καθώς τις θεωρούν υφεσιακά μέτρα.

Επιπλέον, η ΝΔ ζητά μετ' επιτάσεως «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, «ελάφρυνσή» του από «πλεονάζον προσωπικό». Αλλωστε, οι αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο αποτελούν βασικό άξονα στην πολιτική της. Διόλου τυχαία, αύριο ο Αντ. Σαμαράς θα απευθύνει ομιλία σε κομματικό ακροατήριο, με θέμα «Οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, ως πυλώνας ανάπτυξης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ