Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ασπροπύργου, Μεγάρων, Μάνδρας - Ελευσίνας, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, που προκάλεσε σοβαρή καταστροφή στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενώ γνωστοποίησαν τις θέσεις και τα αιτήματά τους στους περαστικούς με συγκεκριμένο υλικό. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου που, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, η οποία στέκεται εμπόδιο στη διεξαγωγή των απαραίτητων ελέγχων στις εταιρείες και επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή, αλλά και στους περιορισμούς του έργου του λόγω του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση και την περιφερειακή Αρχή να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα τόσο για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της πυρκαγιάς όσο και τον αυστηρό και συστηματικό έλεγχο των όρων λειτουργίας και των μέτρων προστασίας στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, διεκδικούν την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης ατυχήματος μεγάλης έκτασης στην περιοχή του Θριασίου για την προστασία των εργαζομένων, των κατοίκων και του περιβάλλοντος, καθώς και την άμεση παύση και απομάκρυνση επιχειρήσεων δραστηριότητας διαχείρισης αποβλήτων από την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ