Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Ελπίζει με κηρύγματα στις εκκλησιές να προληφθούν οι πυρκαγιές

Απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

«Προσπαθούμε να πάμε στο τελευταίο καφενείο του χωριού, να πούμε ότι δεν καίμε εκείνη την εποχή τα χωράφια μας. Πηγαίνουμε στα σχολεία. Ακόμη και στην εκκλησία πήγαν οι αρμόδιοι, ώστε - θα σας φανεί περίεργο - μέσω του κηρύγματος να ενημερωθεί όλος ο κόσμος. Προσπαθούμε στα πλοία να μπουν διάφορες εγκύκλιοι που να λένε "προσέξτε τις πυρκαγιές"»!

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα: «Ποια είναι τα μέτρα και ποιος ο σχεδιασμός για την προστασία των περιαστικών δασών για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και με ποια έκτακτα μέτρα θα γίνει προσβάσιμο το δασικό οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα; Σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και πώς σκέφτεται να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση; Υπάρχουν οι απαραίτητες για την αντιπυρική προστασία μελέτες στα δασαρχεία; Ποιες πιστώσεις έχουν εξασφαλισθεί για την υλοποίησή τους και πότε χρονικά θα υλοποιηθούν;».

Οπως επισήμανε η βουλευτής του Κόμματος, «είμαστε στο δεύτερο μήνα του κινδύνου για πυρκαγιές», τα κονδύλια είναι πετσοκομμένα, οι ελλείψεις είναι τεράστιες, αφού «δεν έχει γίνει ούτε καν ξεχορτάριασμα και άνοιγμα των δρόμων που έχουν χαραχτεί, των λεγόμενων της πυροπροστασίας, των πυροσβεστικών δρόμων. Είναι ανύπαρκτος ο σχεδιασμός». Ενώ από την άλλη, «το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αποφάσισε να αναθέσει την πυροπροστασία της Πάρνηθας σε ιδιώτη έναντι 410.000 ευρώ!».

Επισήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνει κάτι, αν δεν υπάρξει σχέδιο, αν δεν υπάρξει αναμόρφωση, αν δεν είναι σε θέση η χώρα να κάνει κεντρικό σχεδιασμό και κυρίως αν στα δασαρχεία και την Πυροσβεστική δεν διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια».

Η απάντηση του υπουργού έδειξε με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι η πολιτική που έχει γνώμονα την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου δεν επιτρέπει κονδύλια και μέτρα για αντιπυρική προστασία. Οπως είπε ο Γ. Πανούσης, «έχουμε προβλήματα με τα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά δεν είμαστε γυμνοί. Εχουμε ζητήματα με τα "Καναντέρ" - και νομικά ζητήματα από το παρελθόν - και προσπαθούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή - και έχουμε - ένα "Καναντέρ" περισσότερο και δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος περισσότερα από πέρυσι»! «Αρα, επισήμανε, έχουμε κάνει όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε μέσα στους όρους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε σήμερα τα προβλήματα»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξυπόλυτοι στα κάρβουνα (2014-06-01 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο η υποβάθμιση της Πυροσβεστικής (2012-08-09 00:00:00.0)
Ανάγκη για ενιαίο φορέα δασοπροστασίας (2012-07-28 00:00:00.0)
Εχουν προγραμματίσει προσλήψεις στα Δασαρχεία τέλη Σεπτέμβρη! (2009-08-25 00:00:00.0)
Προστασία δασών μετά τις... φωτιές! (2008-07-03 00:00:00.0)
Και φέτος μια από τα ίδια (1997-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ