Κυριακή 14 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις από τις Λαϊκές Επιτροπές

Από παλιότερη κινητοποίηση στο «Αγία Ολγα»
Από παλιότερη κινητοποίηση στο «Αγία Ολγα»
Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αλλά και στις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας (ιατρεία πρώην ΙΚΑ) στην περιοχή, αλλά και για τις επιπτώσεις που αναμένονται να εμφανιστούν από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας έχει αναπτύξει δράση, απαιτώντας να καλυφτούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και οι ελλείψεις σε φάρμακα και ό,τι άλλα αναγκαία υλικά. Οπως μας αναφέρει ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), το 2009 υπήρχαν 75 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη Νέα Ιωνία και τώρα υπάρχουν 34, στο Νέο Ηράκλειο υπήρχαν 32 και τώρα μόνο 6, στον Περισσό 17 και τώρα 3! Επίσης, στη Νέα Ιωνία, δεν υπάρχει ρευματολόγος, ενδοκρινολόγος και παιδοοδοντίατρος, ενώ στις ειδικότητες ψυχιάτρου, δερματολόγου, καρδιολόγου, γυναικολόγου, οδοντιάτρου, υπάρχει μόνο ένας. Αυτό σημαίνει ότι ελλείψει υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας, οι ασθενείς απευθύνονται στο νοσοκομείο. Οπως αναφέρουν εργαζόμενοι στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η επισκεψιμότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναμονή για να κλείσει κάποιος ραντεβού.

Η Λαϊκή Επιτροπή, με τις παρεμβάσεις της, αναδεικνύει την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή. Πρόσφατα, έγινε παρέμβαση στη διοίκηση για τις περικοπές του προϋπολογισμού σε νευραλγικά τμήματα, όπως στο Οφθαλμολογικό, Καρδιολογικό κ.ά., που έχουν σαν αποτέλεσμα να αναβληθούν ή ακόμα και να ακυρωθούν επεμβάσεις και μια σειρά εξετάσεις, που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπορούν να σώσουν και ζωές (π.χ. στο Καρδιολογικό...).

Επίσης, πρόσφατα η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση-συναυλία, με αίτημα να ξαναλειτουργήσει το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, να ανοίξουν τώρα όλα τα κρεβάτια και οι υπηρεσίες που χάθηκαν από το κλείσιμο των δύο νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Η ανάγκη επαναλειτουργίας του ΓΝ Πατησίων επισημάνθηκε και σε συζήτηση που είχαμε με εργαζόμενη-νοσηλεύτρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ