Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Απ' το... νερό οι πρώτες ελληνικές διακρίσεις

Θετικά άνοιξε η παρουσία της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η επίσημη πρεμιέρα των οποίων έγινε χτες με την τελετή έναρξης. Ωστόσο, για κάποια αθλήματα της πισίνας η αγωνιστική δράση, βάσει προγράμματος, είχε ξεκινήσει μερικές ώρες νωρίτερα.

ΠΟΛΟ: Πλώρη για μετάλλιο

Το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει είναι η επιβλητική νίκη της Εθνικής γυναικών στο πόλο επί της Μ. Βρετανίας με 20-2, που έδειξε ότι η ελληνική ομάδα βάζει πλώρη για κάποιο μετάλλιο. Αρχικός στόχος είναι η κατάληψη της 1ης θέσης του Α' ομίλου που οδηγεί στα ημιτελικά. Τα κορίτσια της Εθνικής δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες και τα πάντα ουσιαστικά είχαν κριθεί απ' το ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με 10-0, ενώ η όποια χαλάρωση του ρυθμού στην επανάληψη θεωρείται απόλυτα φυσιολογική. Πρώτη σκόρερ για την Εθνική ήταν η Μίλβα Καλογεράκου (4 γκολ). Τα οκτάλεπτα: 4-0, 6-0, 2-1, 8-1. Για τον ίδιο όμιλο η Ολλανδία και η Ουγγαρία πέτυχαν σαρωτικές νίκες επί του Ισραήλ (29-1) και της Γερμανίας (21-4), αντίστοιχα, κάτι που αποδεικνύει ότι αποτελούν ουσιαστικά τους βασικούς αντιπάλους της Ελλάδας.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Βλέπουν τελικούς

Την πρόκριση στον τελικό με το «καλημέρα» των αγωνιστικών υποχρεώσεων βλέπουν οι αθλήτριες στη συγχρονισμένη κολύμβηση που ξεκίνησαν δυναμικά. Στο ντουέτο η Γιάννα Γκεοργκίεβα και η Αθανασία Τσόλα κατέλαβαν την 6η θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα με 81.9667 β. και παρότι απομένουν κάποιες άλλες συμμετοχές (σήμερα) πολύ δύσκολα θα χάσουν τη θέση τους στη 12αδα που οδηγεί στον τελικό της Δευτέρας. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο ομαδικό αφού η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Βασιλική Κωφίδη, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αννα - Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Αναστασία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα, πήρε την 5η θέση με 82.2000 με β. και παρότι απομένει η εμφάνιση της Κυριακής ουσιαστικά έχουν κλείσει θέση στη 12άδα του τελικού (επίσης τη Δευτέρα).

Σε πισίνα, ταπί το σημερινό ενδιαφέρον

Η συνέχεια των αγωνισμάτων της πισίνας αλλά και η πρεμιέρα της ποδηλασίας ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων. Στα αγωνίσματα του νερού εκτός της δεύτερης εμφάνισης του ελληνικού ντουέτου στη συγχρονισμένη ξεχωρίζουν ακόμα η πρεμιέρα της Εθνικής ανδρών στο πόλο με αντίπαλο το Μαυροβούνιο καθώς και ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής γυναικών με αντίπαλο την Ολλανδία. Επίσης τρεις Ελληνες παλαιστές θα ριχτούν στη μάχη των προκριματικών ενώ παρουσία υπάρχει και στο τρίαθλο γυναικών και στο πινγκ πονγκ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

08.00 Συγχρονισμένη κολύμβηση: Προκριματικά ατομικού, ελεύθερο πρόγραμμα (Αθανασία Τσόλα)

08.00 Πάλη ανδρών: Προκριματικά 59 κιλών ελληνορωμαϊκής (Απόστολος Μανουηλίδης)

08.00 Πάλη ανδρών: Προκριματικά 80 κιλών ελληνορωμαϊκής (Νίκος Βάρκας)

08.00 Πάλη ανδρών: Προκριματικά 98 κιλών ελληνορωμαϊκής (Λαοκράτης Κεσίδης)

10.00 Ποδηλασία Mountain bike: Cross-country γυναικών (Δανάη Στρουμπούλη)

10.30 Τρίαθλο γυναικών (Ντενίζ Δημάκη)

13.30 Ποδηλασία Mountain bike: Cross-country ανδρών (Δημήτρης Αντωνιάδης)

14.30 Πινγκ πονγκ: Ομαδικό ανδρών (Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου)

18.30 Πόλο ανδρών: Μαυροβούνιο - Ελλάδα

18.30 Πόλο γυναικών: Ελλάδα - Ολλανδία

Οι αγώνες μεταδίδονται απ' την ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ