Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόθυμοι «διαιτητές»...

Την προτεραιότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στον αναβαθμισμένο ρόλο τον οποίο η ντόπια πλουτοκρατία μπορεί να αναλάβει στην προώθηση ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών επιβεβαίωσε ο Ελληνας ΥΠΕΞ σε ομιλία που έκανε προχτές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Ν. Κοτζιάς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο προσανατολισμός μας είναι να ειδικεύσουμε την Ελλάδα στα τρία Δέλτα, όπως εδώ και χρόνια τα ονομάζω... Διαπραγμάτευση, Διαβούλευση, Διαιτησία... Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, Ιρανοί και Ευρωπαίοι, Ουκρανοί και Ρώσοι μπορούν να βρουν φιλοξενία στη χώρα μας, σε ένα από τα εκατοντάδες νησιά μας, για να συνομιλήσουν με ησυχία και ηρεμία για τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν».

Ασφαλώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκφράζει την ετοιμότητά της να συμβάλει πρωταγωνιστικά στα ενδοϊμπεριαλιστικά παζάρια. Μετά όμως από την ανοιχτή δήλωση ενδιαφέροντος ειδικά για την «αντιμετώπιση των τζιχαντιστών», στο όνομα της «προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής», φαίνεται ότι η Αθήνα καταρτίζει διάφορα σχέδια για το πώς θα φανεί πρωτοπόρα και χρήσιμη σε εξελίξεις κρίσιμες για τα σχέδια μονοπωλίων, οδυνηρές όμως για τα συμφέροντα των λαών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ